Quantcast

Juodojoje jūroje prasideda didelės JAV ir Ukrainos karinės pratybos

Juodojoje jūroje pirmadienį prasideda didelės JAV ir Ukrainos karinės pratybos „Sea Breeze 2021“, pranešė amerikiečių karinis jūrų laivynas.

Pratybose dalyvaus 32 karo laivai, 40 lėktuvų, 18 specialiųjų ir narų operacijų būrių, 5 tūkst. karių iš NATO valstybių ir Aljanso partnerių. Bendrai turi dalyvauti karių iš 32 valstybių.

„Pratybose šiais metais dalyvaus daugiausiai šalių per visą jų istoriją“, – sakoma pranešime.

Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas anksčiau sakė, kad rusų kariškiai įdėmiai stebės pasirengimą šioms pratyboms ir pačias pratybas, ir „prireikus reaguos pagal besiklostančią padėtį, siekdami užtikrinti Rusijos Federacijos karinį saugumą“.

JAV laivynas pranešė, kad per pratybas bus imituojami kariniai veiksmai jūroje, sausumoje ir ore, įskaitant desanto išlaipinimą, kovą su povandeniniais laivais ir lėktuvais.

Birželio 26 dieną į Juodąją jūrą įplaukė amerikiečių „Arleigh Burke“ klasės eskadrinis minininkas „USS Ross“, galintis gabenti iki 56 sparnuotųjų raketų „Tomahawk“. Šios raketos gali nuskrieti iki 1,6 tūkst. kilometrų.

„USS Ross“ dalyvavimas pratybose „Sea Breeze“... yra realus, kaip niekad reikalingas JAV paramos Ukrainai pademonstravimas“, – sakė laikinoji JAV reikalų patikėtinė Ukrainoje Kristina Kvien (Kristina Kvin).

Nuo birželio 14 dienos Juodojoje jūroje taip pat yra Jungtinės Karalystės eskadrinis minininkas „HMS Defender“ ir Nyderlandų fregata „HNLMS Evertsen“.

Praėjusį trečiadienį Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad rusų pajėgos paleido perspėjamųjų šūvių, mėgindamos sustabdyti „HMS Defender“, įplaukusį į „Rusijos teritorinius vandenis“ šalia Maskvos aneksuoto Ukrainos Krymo pusiasalio.

JK aplinkos sekretorius George'as Eustice'as (Džordžas Justisas) ketvirtadienį televizijai „Sky News“ sakė, kad į eskadrinį minininką nebuvo paleista jokių šūvių, ir pridūrė, kad netoliese vyko Rusijos pajėgų „šaudymo pratybos“, kurios „nėra neįprastas dalykas“ tuose vandenyse.

Britų premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) ketvirtadienį pareiškė, kad „HMS Defender“ teisėtai praplaukė šalia Krymo pusiasalio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NENUSIŠNEKEKIT RUSAI PRAVIJO VISUS IS EILES

NENUSIŠNEKEKIT RUSAI PRAVIJO VISUS IS EILES portretas
RUSAI NIEKO NEBIJO. O UKRAINA PRIKLAUSO RUSIJAI. TAI KAD NEMELUOKIT.

Nu

Nu portretas
Paskui netrieskit kai prasidės Rusijos pratybos

Robis

Robis  portretas
NATO-OTAN
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių