Quantcast

Jungtinės Karalystės karalienė Elžbieta II švenčia 94-ąjį gimtadienį

Ilgiausiai valdanti Jungtinės Karalystės (JK) monarchė – karalienė Elžbieta II antradienį mini 94 metų sukaktį.

Karalienė valdo JK daugiau kaip 68 metus. 1926 metais gimusi karalienė valdo nuo 1952 metų, kai jai tebuvo 25 metai.

Pagal karaliavimo trukmę, 2015 metais Elžbieta II pralenkė savo proprosenelę karalienę Viktoriją, valdžiusią nuo 1837 iki 1901 metų.

JK monarcho pareigos daugiausia yra ceremoninės ir diplomatinės. Remiantis JK konstitucinės monarchijos sistema, vyriausybė priima įstatymus ir iš esmės valdo šalį.

JK dėl koronaviruso pandemijos galiojant karantinui, nesitikima, kad karalienė savo gimtadienio proga dalyvaus kokiuose viešuose renginiuose. Karališkoji šeima, be kita ko, skelbė, kad šiemet atšaukiamas kasmet prie Bakingamo rūmų rengiamas karinis paradas, skirtas paminėti karalienės gimtadienį.

Nors karalienės gimimo data oficialiai yra balandžio 21-oji, įprastai dauguma renginių, skirtų paminėti monarchės gimimo dieną, rengiami birželį.

Siaučiant koronavirusui, Elžbieta II su vyru princu Philipu praėjusį mėnesį išvyko iš Londono į Vindzoro pilį. Tuo metu vyriausiasis karalienės sūnus princas Charlesas izoliavosi savo namuose Škotijoje, kai jam buvo nustatytas naujasis koronavirusas.

Karalienei Elžbietai II  prezidento G. Nausėdos sveikinimas

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda savo ir visų Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino Jos Didenybę Karalienę Elžbietą II gimimo dienos proga.

„Džiaugiuosi, kad Lietuva ir Jungtinė Karalystė glaudžiai bendradarbiauja tiek dvišaliu lygmeniu, tiek tarptautinėse organizacijose. Esame dėkingi Jungtinei Karalystei už pagalbą užtikrinant saugumą mūsų regione – Jūsų kariai jau šeštą kartą dalyvauja Baltijos šalių oro erdvę saugančios NATO oro policijos misijoje. Esame pasiruošę toliau tęsti ir stiprinti mūsų šalių sėkmingą bendradarbiavimą saugumo, užsienio politikos, ekonomikos, prekybos, kultūros, mokslo ir švietimo srityse“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Šalies vadovas išreiškė viltį, kad pasaulį ištikusi pandemijos krizė netrukus bus įveikta, o mūsų žmonių nuoširdi draugystė ir bendros iniciatyvos dar labiau sustiprins glaudų mūsų šalis siejantį ryšį.

Valstybės vadovas Karalienei ir visai Karališkajai Šeimai bei visiems Jungtinės Karalystės gyventojams palinkėjo susitelkimo, vilties ir gerovės, o ypač šiuo viso pasaulio tautoms nelengvu pandemijos laikotarpiu – sveikatos ir stiprybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ji švenčia savo gimdienį

Ji švenčia savo gimdienį portretas
kada sugalvoja: gimė vieną mėnesį, įregistravo kitą, o švenčia vasarą, kai geras oras. Vienžo, jos gyvenimas pastaruosius 70 metų vien gimtadieniai.

Anonimas

Anonimas portretas
Pasirodo, gimusi tą pačią dieną, kaip Leninas. Kuriam šiandien irgi sukanka 150 metų. Galėtų senė jau užleisti postą sūnui, bet matyt, ją, kaip ir sovietų lyderius, išneš iš ten tik priekin kojom...gal net sūnus numirs pirmiau, taip ir netapęs karaliumi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių