Quantcast

JT žmogaus teisių ekspertai ragina Vatikaną užkirsti kelią vaikų seksualiniam išnaudojimui

Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių ekspertų grupė paragino Vatikaną imtis veiksmų, kad būtų užkirstas kelias vaikų seksualiniam išnaudojimui Katalikų Bažnyčioje.

Ekspertai, kurie nekalba už JT, tačiau pateikia savo tyrimų rezultatus organizacijai, pranešime ragino Šventąjį Sostą „imtis visų būtinų priemonių, kad būtų užkirstas kelias smurtui prieš vaikus ir jų seksualiniam išnaudojimui Katalikų Bažnyčios institucijose, bei užtikrinti, jog atsakingi asmenys būtų patraukti atsakomybėn, o aukoms būtų išmokėtos reparacijos“.

Keturi specialieji JT pranešėjai laišką Vatikanui parašė dar balandį, tačiau jo turinys paviešintas tik pirmadienį.

Ekspertai išreiškė „didelį nerimą dėl visame pasaulyje pasirodžiusių kaltinimų Katalikų Bažnyčios nariams vaikų seksualiniu išnaudojimu ir smurtu prieš juos“, sakoma laiške.

Jie taip pat teigia esą sunerimę dėl Bažnyčios priemonių „apsaugoti kaltinamuosius, nuslėpti jų nusikaltimus, vengti kaltinamųjų atsakomybės ir reparacijų mokėjimo aukoms“.

Pasak ekspertų, Bažnyčia yra kaltinama trukdymu teisėsaugai ir nebendradarbiavimu su ja, siekiant išvengti atsakomybės ir kompensacijų mokėjimo, todėl jie ragina Vatikaną bendradarbiauti su teisėsauga ir nepadėti kaltinamiesiems vengti atsakomybės.

Ekspertų grupė taip pat išreiškė nerimą dėl esą Bažnyčios bandymų pakenkti bandymams priimti įstatymus, kurie padėtų persekioti vaikų seksualinius išnaudotojus.

Laišką pasirašė keturių sričių JT specialieji pranešėjai: seksualinio vaikų išnaudojimo; žiauraus ir žeminančio elgesio; tiesos, teisingumo ir reparacijų skatinimo; žmonių su negalia teisių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baznycia

Baznycia portretas
Labai trukdo šio pasaulio valdytojams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių