Quantcast

JT vadovas pranešė atvykęs į Ukrainą

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) trečiadienį pranešė atvykęs į Kyjivą po derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Maskvoje.

„Apsilankęs Maskvoje aš atvykau į Ukrainą. Mes tęsime savo darbą, siekdami plėsti humanitarinę paramą ir užtikrinti civilių gyventojų evakuaciją iš konflikto zonų. Kuo greičiau baigsis šis karas, tuo geriau – Ukrainai, Rusijai ir visam pasauliui“, – savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JT vadovas.

Per antradienį Maskvoje vykusias derybas A. Guterresas pakartojo raginimus tiek Rusijai, tiek Ukrainai siekti sukurti „saugius ir veiksmingus“ humanitarinius koridorius karo krečiamoje šalyje.

V. Putinas savo ruožtu sakė turįs vilčių, kad vasario 24-ąją jo pradėta „specialioji karinė operacija“ galėtų būti užbaigta derybomis.

„Nepaisant fakto, kad karinė operacija tebevyksta, tebesitikime, kad galėsime pasiekti susitarimų diplomatinėje plotmėje“, – sakė Rusijos lyderis.

Vėliausias Rusijos ir Ukrainos tiesioginių derybų ratas įvyko Turkijoje, bet šis procesas įstrigo radus daug nužudytų civilių kūnų teritorijose netoli Kyjivo, kurias anksčiau buvo užėmusios Maskvos pajėgos.

 


Šiame straipsnyje: Antonio GuterresasJT vadovaskaras UkrainojeRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių