Quantcast

JT vadovas A. Guterresas ir Čilės prezidentas G. Boricas apsilankė Antarktidoje

JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas ir Čilės prezidentas Gabrielis Boricas ketvirtadienį lankėsi Antarktidoje, kad iš arti susipažintų su visuotinio atšilimo keliamais pavojais.

„Glaudus Čilės ir JT bendradarbiavimas padeda stiprinti pagrindines mūsų darbo sritis, susijusias su klimato krize, tvariu vystymusi, taika ir saugumu“, – rašė generalinis sekretorius socialiniame tinkle „X“.

G. Boricas paskelbė jųdviejų nuotrauką „X“ tinkle ir parašė: „Antarktidoje yra ne tik 90 proc. planetos ledo ir 77 proc. turimo gėlo vandens: jos jūros yra labai svarbios pasaulio klimato reguliacijai“.

Čilės prezidento kanceliarija „X“ paskelbė, kad Čilė siekia tapti mokslinių tyrimų Antarktidoje lydere ir skatinti pažangą kovojant su klimato kaita.

A. Guterresas, be kita ko, norėjo aplankyti du ledynus ir Kopaitiko salą, Niujorke buvo paskelbusios Jungtinės Tautos.

Kitą savaitę Dubajuje vyksiančioje pasaulinėje klimato konferencijoje COP28 jis praneš apie savo įspūdžius Antarktidoje ir „paragins imtis veiksmų, adekvačių krizei, su kuria susiduriame“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Na, atšils tas klimatas, ir ką ? Ne pirmą ir ne paskutinį kartą. Bus pasikeitimų, aišku. Prisitaikysim. Ar mums dabar reikia raudoti, kad del to kažkada išmire dinozaurai ? Kam ta visa tryda ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių