Quantcast

JT vadovas: dėl koronaviruso pandemijos Afrikoje gali atsirasti milijonai skurstančių

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas perspėjo, kad didelį skurdą patiriančių žmonių skaičius Afrikoje dėl koronaviruso pandemijos gali išaugti milijonais, ir paragino tarptautinę bendruomenę solidarizuotis su šiuo žemynu.

„Pandemija kelia grėsmę Afrikos pažangai. Ji pablogins ilgametę nelygybę ir padidins alkio, netinkamos mitybos ir pažeidžiamumo ligoms mastą“, – pranešime, paskelbtame kartu su JT rekomendacijomis Afrikos šalims, teigė A. Guterresas.

Pasveikinęs Afriką dėl greitos šalių reakcijos į pandemiją, kuri žemyne nusinešė daugiau nei 2 500 žmonių gyvybių, A. Guterresas pažymėjo, kad „šiuo metu patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius yra mažesnis nei manoma iš tikrųjų“.

„Afrikos šalims turėtų būti greitai ir lygiavertiškai prieinama būsima vakcina nuo COVID-19 ir gydymo preparatai, kurie turi būti laikomi pasaulinėmis viešosiomis prekėmis“, – tvirtino JT vadovas.

Kadangi dabar Afrikoje yra „pandemijos ankstyvosios dienos“, A. Guterresas pabrėžė, kad situacija gali greitai pablogėti.

„Tarptautinės bendruomenės solidarumas su Afrika yra būtinas – dabar, siekiant geresnio atsigavimo“, – sakė jis.

A. Guterresas, be kita ko, paragino „tarptautinę bendruomenę imtis veiksmų stiprinant Afrikos sveikatos apsaugos sistemas, užtikrinant maisto tiekimą ir padedant išvengti finansų krizės“.

Taip pat esą būtina „remti švietimą, apsaugoti darbo vietas, padėti namų ūkiams ir verslams ir apsaugoti žemyną nuo prarastų pajamų ir eksporto“. A. Guterresas paragino tarptautinę bendruomenę skirti Afrikai papildomai 200 mlrd. dolerių, kurie padėtų žemynui atsigauti po pandemijos.

Jis taip pat paragino šalis imtis skolinimo Afrikos šalims pertvarkos, pradedant nuo skolos grąžinimo terminų atidėjimo ar skolos įšaldymo toms šalims, kurioms negali aptarnauti savo valstybės skolos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ziurke

Ziurke portretas
tegu maziau dauginasi,nes tai tik ju bedos ... !

Kavenskis

Kavenskis portretas
JT tai didele sudu kruva....ir jos nuomones nebutina klausyt

Lyg, tie tinginiai,

Lyg, tie tinginiai,  portretas
Afrikoje, kur galima per metus 3 derlius užaugint, neskursta? Jie, tik krušasi ir kariauja tarp genčių. Dabar po coronos priedanga pradėsim kišt milijardus, kad tie nuokrušos dar labiau daugintųsi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių