Quantcast

JT pasiuntinė ragina Irako lyderius reaguoti į pokyčių reikalaujančius piliečius

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų (JT) atstovė perspėjo, kad Irake prieš civilius ir toliau pasitelkiamas smurtas yra netoleruotinas, ir paragino Irako valdžios atstovus nedelsiant reaguoti į Irako žmonių reikalavimą įgyvendinti pokyčius.

„Politiniai lyderiai neturi daug prabangaus laiko ir privalo imtis veiksmų dar šią akimirką“, – vaizdo transliacijos JT Saugumo tarybai metu sakė JT pasiuntinė Irake Jeanina Hennis-Plasschaert.

Pasiuntinė atkreipė dėmesį, jog per du pastaruosius protestų Irake mėnesius žuvo 400 žmonių, dar 19 000 buvo sužeisti. Protestuotojai šalyje reikalauja plataus masto reformų.

Praėjusią savaitę šalį sukrėtus dar vienai protestų bangai, atsistatydino Irako premjeras Adelis Abdel Mahdi, o antradienį Bagdade susitikę lyderiai derėjosi dėl būdų išspręsti šalyje įsivyravusią krizę.

J. Hennis-Plasschaert perspėjo, kad bandymai laimėti daugiau laiko priimant „pagalbos grupėms sprendimus bei pasitelkiant prievartos priemones…tik dar labiau pagilins visuomenės pyktį ir nepasitikėjimą“.

„Dauguma protestuotojų yra aiškiai taikūs, – sakė J. Hennis-Plasschaert. – Bet kokia ir visos smurto formos yra netoleruotinos ir negali atitraukti nuo teisėto reformų reikalavimo“.

Vis dėlto ji teigė, kad, nepaisant įstatų peržiūrėjimo siekiant apriboti jėgos naudojimą, „žiauri realybė yra ta, kad kai kurių priemonių nebuvo atsisakyta“.

„Ne mirtinos priemonės, tokios kaip ašarinių dujų granatos, ir toliau netinkamai naudojamos, jos sukelia baisius sužeidimus ar net žūtis. Ir toliau tęsiami neteisėti suėmimai ir sulaikymai, taip pat pagrobimai, grasinimai ir įbauginimai“, – sakė J. Hennis-Plasschaert.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tu gal geriau

tu gal geriau portretas
rūpinkis bobų islame padėtim? Tau nieko kai nuo vaikystės mergaitėm nupjausto pindas plikai kad liktų tik skylė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių