Quantcast

JT ekspertai: A. Navalno gyvybei gresia „didelis pavojus“, jam reikia skubios pagalbos

Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių ekspertai trečiadienį pareiškė nerimą dėl prastėjančios kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno būklės ir paragino skubiai surengti jo evakuaciją iš Rusijos.

„Manome, kad A. Navalno gyvybei gresia didelis pavojus“, – perspėjo keturi nepriklausomi saviraiškos laisvės, kankinimų, neteisminių egzekucijų ir teisės į fizinę ir psichologinę sveikatą ekspertai.

Jie paragino Rusijos valdžią leisti, kad A. Navalnas būtų evakuotas ir sulauktų skubaus gydymo užsienyje“. Ekspertai pabrėžė, kad „už A. Navalno gyvybę ir sveikatą, kol jis yra kalinamas, atsako Rusijos vyriausybė“.

A. Navalnas, kuris vykdo bado streiką, yra kalinamas Rusijos pataisos kolonijoje, kur nėra užtikrintas tinkamas gydymas. Opozicionieriaus gydytojams neleidžiama jo aplankyti.

„Mes esame giliai sukrėsti to, kad A. Navalnas kalinamas sąlygomis, kurios prilygsta kankinimui arba žiauriam, nehumaniškam, žeminamam baudimui“, – teigė ekspertai, kuriuos skiria JT, tačiau jie neatspindi visos organizacijos požiūrio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Iš žmogaus teisių reikalo padaryta kažkokia komedija. Puikiai matosi tikrasis Vakarų veidas. Sudebilėję, šlykštūs jankių teroristų šiknalaižiai. Vargsta nabagai, o ta Rusija nuo to tik stiprėja. Tikėsime, kad jų šlykštus pajacas Navalnas kalėjime ir nudvės....

juokas

juokas portretas
gerai kad daktaro svekata gera ir rusu ekspertai nepraso asmeninio gidytojo jo apziuret

tai

tai portretas
Ops- ekspertai :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių