Quantcast

JT: Centrinėje Amerikoje 1,4 mln. žmonių reikalinga pagalba maistu

Dėl prasto derliaus jau penkerius metus keliose Centrinės Amerikos šalyse 1,4 mln. žmonių sunkiai sekasi prasimaitinti, skelbia Jungtinių Tautų Pasaulinė maisto programa (PMP) ir įspėja, kad kai kurios šeimos laiko emigraciją vienintele pasirinkimo galimybe.

Jungtinių Tautų ataskaitoje nurodoma, kad ilgos sausros ir perteklinės liūtys Gvatemaloje, Hondūre, Salvadore ir Nikaragvoje naikina kukurūzų ir pupų pasėlius.

Apklausa, kurią atliko PMP ir vyriausybinės įstaigos, parodė, kad 8 proc. šeimų nurodė, jog paliks savo namus ir ieškos stabilesnių pragyvenimo šaltinių savo gimtosiose šalyse arba užsienyje.

„Migracija, vis dėlto, nėra sprendimas“, – sakė PMP atstovas Herve'as Werhooselas, pabrėždamas, kad žmonės, kurie pasiliks, toliau kentės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
yra neapgalvotas D imperiju pramones ir kariniu technologiju tame tarpe raketu ir atomo gamtos uzterstumo pasekme ir pati gamta jau kovoja su tuo o kencia paprasti zmones ir tai daro tie kurie privaletu pirmiausia susiproteti kad patys save pasmerkia ir jokie bunkeriai neisgelbes nes maistas auga tik zemes pavirsiuje ir be saules nebutu ir musu tai isidek sexmarionete i savo /brangias. smegenis/ kad rasistam ne vieta sioje zemeje .....

Algys

Algys portretas
O Lietuvoje 200000 badauja,o valdziai dzin-tiek laiko badavo,pabadaus ir dar!

Kęstas

Kęstas portretas
Kur mūsų pinigai? "Edis - Valdžia Lietuvoje turi tik vieną įsipareigojimą , tai kasmet didinti biudžeto lėšas Krašto apsaugai ir nesvarbu ar surenki daugiau mokesčių, ar ne . Nes tik nuo BVP augimo priklauso, kiek turi didėti. O štai visos kitos sferos - valdžiai nusičiaudėt. Visą žmonių skurdo mažinimą sunaikino 3 kartus padidėjęs Krašto apsaugos biuidžetas. Nuo 367 milijonų eurų 2014 metais, iki 1,03 milijardo eurų 2019 metais. Štai tie 660 milijonų eurų kasmet, labai ženkliai prisidėtų prie skurdo mažinimo Lietuvoje." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių