Quantcast

JT: beveik pusei milijardo žmonių trūksta darbo

Daugiau nei 470 mln. žmonių pasaulyje šiuo metu yra bedarbiai ar dirbantys nepakankamai, paskelbė Jungtinės Tautos (JT), įspėdamos apie tai, kad darbo trūkumas prisideda prie socialinių neramumų.

JT Tarptautinės darbo organizacijos (ILO) teigimu, pasaulyje nedarbo lygis pastarąjį dešimtmetį iš esmės nesikeitė.

Nors nedarbo lygis, pernai siekęs 5,4 proc., ir toliau neturėtų keistis, tačiau absoliutus bedarbių skaičius turėtų augti, nes lėtėjančios ekonomikos nesuteikia pakankamai darbo vietų augančiai populiacijai.

Šiemet bedarbių skaičius pasaulyje pasieks 190,5 mln. žmonių, palyginti su 188 mln. pernai, teigia ILO.

JT organizacija taip pat pabrėžė, kad dar 285 mln. pasaulio gyventojų yra laikomi nepakankamai dirbančiais. Tai reiškia, kad jie dirba mažiau nei norėtų, nebeieško darbo arba neturi galimybės įsitraukti į darbo rinką.

ILO teigimu, kartu šios dvi žmonių grupės sudaro beveik pusę milijardo gyventojų, tai yra 13 proc. pasaulio darbo jėgos.

„Milijonams dirbančių žmonių tampa vis sunkiau per darbą susikurti geresnį gyvenimą“, – žurnalistams Ženevoje sakė ILO vadovas Guy'us Ryderis. Jis įspėjo, kad „nuolatinė su darbu susijusi nelygybė ir atskirtis“ daugeliui žmonių trukdo susirasti darbą ir susikurti geresnę ateitį.

„Manau, kad tai kelia ypač daug nerimo“, – pareiškė G. Ryderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Cia kaskas man nesuprantama ,kai 1960 etais parbegau i lkaipeda as neziurejau kiek mokes kad tik gaudciau darbo ,dabar tikslas nieko nedirbti tik gauti pinigus ,tar kitko ,dabar gyvenimas nebeimanomas ,per gatve negai pereiti ,nes sniurai masinu ,kieme tie varksai neturi kur pastatyti masinos ,norint nusipirki truopu pakekeli nelaiko kojos ,nes prisikrove vezimus is biednumo nekali sulaukti savo kruopu pakelio taip iseini nieko nepeses
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių