Quantcast

JT: 2020 m. pandemija suteikė postūmio internetinei prekybai

COVID-19 pandemija suteikė postūmio internetinei prekybai, tačiau tai pajuto toli gražu ne visi sektoriai, sakoma Jungtinių Tautų (JT) atliktame tyrime.

„Nors prireiks laiko, kad galutinai įvertintume COVID-19 poveikį internetinei prekybai, 2020 m. ji itin sparčiai augo“, – sakoma JT Prekybos ir plėtros konferencijos (UNCTAD) ataskaitoje.

Ataskaitoje buvo surinkti duomenys iš Australijos, Jungtinės Karalystės, Kanados, Kinijos, Singapūros, Pietų Korėjos ir JAV. Šios šalis sudaro apie du trečdalius internetinės prekybos pasaulyje.

Pernai pardavimai internetu Australijoje išaugo net 59 proc., JK – 46,7 proc., JAV – 32,4 proc., o Kinijoje – 14,6 proc.

UNCTAD teigimu, internetinės prekybos apyvarta praeitais metais augo 22,4 proc. ir pasiekė 2,5 trln. dolerių. Vis dėlto, bendrai mažmeninė prekyba susitraukė 1 proc.

„Ši statistika rodo vis augančią veiklos internete svarbą“, – naujienų agentūrai AFP teigė ataskaitos autorius Torbjornas Fredrikssonas.

UNCTAD technologijų ir logistikos direktorė Shamika Sirimanne taip pat pabrėžė, kad šalys, ypač – besivystančios, turi naudotis tokiais duomenimis atkurdamos savo ekonomiką po pandemijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirk.

Pirk. portretas
Baisi tą internetinė prekybą, perki katę maiše.Tie kurie turi judėjimo negalių ,arba serga užkrečiama ligą, tada gerai, nors nukenčia pirkėjas.Būtų patogų, bet atsakomybės nėra, nusipirkai ir tavo reikalas.Maisto prideda tokio ,kokio nepirktum ir nesirinktum.Pristacius niekur nedingsi.Tai štai kokia ta internetinė prekyba.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių