Quantcast

A. Jolie apsilankė pabėgėlių stovyklose: toks elgesys užtraukia gėdą mums visiems

  • Teksto dydis:

JAV aktorė, Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros specialioji pasiuntinė Angelina Jolie antradienį lankėsi rohinjų pabėgėlių stovyklose Bangladeše ir pasmerkė nesugebėjimą užkirsti kelio šiai krizei, privertusiai šimtus tūkstančių žmonių palikti savo namus Mianmare, skelbia „Reuters“.

Stovyklose Bangladeše gyvena daugiau kaip 730 tūkst. Mianmaro rohinjų.

Nuo 2017 metų rugpjūčio pabaigos į Bangladešą pabėgo šimtai tūkstančių Mianmaro musulmonų rohinjų mažumos narių. Masinis bėgimas iš Mianmaro Rachinų valstijos prasidėjo po to, kai rohinjų kovotojai atakavo policijos ir armijos postus. Mianmaro kariuomenė reagavo pradėdama prieš rohinjus nukreiptą operaciją.

Pabėgėliai pasakojo siaubingas istorijas apie masinius žudymus, išžaginimus ir kankinimus. Rohinjai kaltina kariuomenę jų kaimų deginimu, piliečių užpuolimais ir žudymais. Tačiau Mianmaro kariuomenė tvirtina, kad smurtas buvo teisėtas atsakas į rohinjų sukilėlių atakas.

Rohinjai yra pilietybės neturinti, iš musulmonų sudaryta mažuma daugiausiai budistų gyventojų turinčiame Mianmare.

„Turite visas teises turėti pilietybę, ir elgesys su jumis užtraukia gėdą mums visiems“, - sakė Holivudo aktorė, kreipdamasi į pabėgėlius nuo kalvos viršūnės Kutapalongo stovykloje Koks Bazaro rajone.

Pasak A. Jolie, jos sutikti rohinjai, neturintys pilietybės, pasakojo, kad su jais Mianmare buvo elgiamasi kaip su galvijais.

„Raginu Mianmaro valdžios institucijas parodyti tikrą įsipareigojimą, kurio reikia, norint padaryti galą besitęsiantiems smurto veiksmams, gyventojų perkėlimui, ir pagerinti sąlygas visoms bendruomenės Rachinų valstijoje, įskaitant rohinjus“, - teigė A. Jolie.

Pasak Jungtinių Tautų Pabėgėlių agentūros (UNHCR), specialioji pasiuntinė A. Jolie atvyko į Bangladešą „įvertinti rohinjų pabėgėlių humanitarinius poreikius. Trečiadienį Bangladešo sostinėje Dakoje ji susitiks su ministre pirmininke Sheikh Hasina ir užsienio reikalų ministru A. K. Abdulu Momenu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
I Liwtuva nenori atvaziuot?

kauniete miau

kauniete miau portretas
taip ,taip religiju klanai tai zmonijos nelaime ;;jeigu Bangladesas yra induistu tikejimo ====zinoma jigina savo tikejimo piliecius ;o jegu tos mazumos dar ir agresyvios---- tai jas butina izoliuoti-nukenksminti uz savo valstybes ribu..sias laikais --pabegeliu stovyklos yra labia humaniska pagalba visokio "plauko" begliams

Faktui

Faktui portretas
Vėl iš ligoninės pabėgai kad čia nesąmones rašinėji.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių