Quantcast

„Johnson & Johnson“ su JAV valdžia pasirašė sutartį dėl COVID-19 vakcinos

Didžiausia pasaulyje medicinos prekių gamintoja, JAV kompanija „Johnson & Johnson“ papildė sąrašą kompanijų, pasirašiusių milijardinius susitarimus dėl COVID-19 vakcinos tiekimo JAV vyriausybės reikmėms.

„Johnson & Johnson“ pranešė sudariusi „daugiau kaip 1 mlrd. dolerių vertės“ sandorį dėl eksperimentinės vakcinos nuo koronaviruso SARS-CoV-2 100 mln. dozių tiekimo Jungtinėms Valstijoms su sąlyga, kad JAV Maisto ir vaistų administracija (Food and Drug Administration, FDA) ją patvirtins arba leis naudoti susiklosčius ekstremalioms situacijoms.

Skirtingai nuo kitų kompanijų, „Johnson & Johnson“ neatskleidė tikslios sumos, kurią gaus iš JAV valdžios institucijų pagal šio susitarimo sąlygas, tačiau panašu, kad jos vakcinos dozė kainuos apie 10 dolerių, rašo leidinys „Barron's“.

Anksčiau Europos vaistų gamintojai „Sanofi“ ir „GlaxoSmithKline“ skelbė apie 2,1 mlrd. dolerių susitarimą su JAV vyriausybe dėl 100 mln. dozių jų vakcinos pardavimo. Panašų susitarimą, kurio vertė – 1,95 mlrd. dolerių, taip pat sudarė „Pfizer Inc.“ ir „BioNTech“.

„Johnson & Johnson“ liepos pabaigoje pradėjo pirmuosius klinikinius savos COVID-19 vakcinos bandymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Lietuvoje jau laikas butu vakcinuot o ne tuos kinietiskus testus iskisinet zmonems.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių