Quantcast

JK vyriausybė kritikuojama dėl lėto atsako į koronaviruso protrūkį

Naujasis pagrindinės Jungtinės Karalystės (JK) opozicinės leiboristų partijos lyderis trečiadienį šalies vyriausybę apkaltino, esą ši į COVID-19 protrūkį reagavo per lėtai. Kritiką jis išsakė virtualaus parlamentarų posėdžio metu.

 

 

Trečiadienį Keiras Starmeris turėjo galimybę ministrams užduoti klausimus pirmą kartą po to, kai mėnesio pradžioje buvo išrinktas partijos lyderiu. Jis teigė, kad „tarp vyriausybės pažadų ir jų įvykdymo atsivėrė didžiulis plyšys“, šaliai kovojant su COVID-19 protrūkiu.
 
Šiuo metu kvestionuojami įvairūs vyriausybės atsako į koronaviruso epidemiją aspektai, pradedant atstumo laikymosi priemonių paskelbimu, baigiant saugumo priemonių tiekimu priešakinėje fronto linijoje dirbantiems medikams.
 
„Tai tam tikras iškylantis elgsenos modelis: per vėlai paskelbėme karantiną, susivėlinome atlikti tyrimus dėl COVID-19, tiekti apsaugos priemones“, – teigė K. Starmeris. Jis vyriausybę sukritikavo ir dėl vangiai atliekamų tyrimų.
 
Užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas, šiuo metu pavaduojantis po COVID-19 ligos atsigaunantį premjerą Borisą Johnsoną, tvirtino, kad „kiekviename žingsnyje kovojant su epidemija“ ministrus konsultavo mokslininkai ir medicinos specialistai, tad visi sprendimai buvo priimti, atsižvelgiant į jų patarimus.
 
„Negaliu priimti kritikos dėl to, kad buvome per lėti“, – sakė D. Raabas.
 
JK yra viena iš labiausiai koronaviruso paveiktų šalių Europoje. Vien ligoninėse nuo protrūkio pradžios jau mirė 18 100 žmonių.
 
Vyriausybė karantiną šalyje paskelbė kovo 23 d., tačiau pareigūnai ir toliau kritikuojami dėl to, kad vis dar vykdo per mažai tyrimų ir kol kas nepaskelbė, kokia tvarka šalyje bus švelninamos karantino priemonės.
 
Ministrai kritikuoti ir dėl sprendimo delsti prisijungti prie bendros ES medicininių prekių pirkimo urmu schemos. Svarstyta, ar tai galėjo būti su „Brexitu“ susijęs politinis sprendimas.
 
Vyriausybė tvirtina, kad prie schemos pavėluotai prisijungta dėl „komunikacijos trikdžių“, tačiau Užsienio reikalų ministerijos aukšto rango valstybės tarnautojas antradienį paskelbė, jog pastarasis sprendimas buvęs grynai politinis.

 


NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių