Quantcast

JK uždarė ambasadą Šiaurės Korėjoje ir evakavo savo diplomatus

Jungtinė Karalystė uždarė savo ambasadą Šiaurės Korėjoje, o visi britų diplomatai paliko šalį, ketvirtadienį pranešė ambasadorius.

Pchenjanas griežtai kontroliuoja patekimą į šalį, siekdamas užkirsti kelią koronaviruso protrūkiui. Šalis uždarė savo sienas ir tvirtina nenustačiusi nė vieno koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejo, nors kaimyninėje Kinijoje praėjusių metų gruodį aptiktas užkratas greitai išplito visame pasaulyje.  

Diplomatinė atstovybė uždaryta laikinai, dėl Pchenjano įvestų „suvaržymų patekti į šalį, užkertančių kelią rotuoti mūsų darbuotojus ir užtikrinti ambasados veiklą“, sakė JK Užsienio reikalų ministerijos atstovas.     

Ambasadorius Colinas Crooksas (Kolinas Kruksas) socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: "#Britųambasada #Pchenjane 2020 metų gegužės 27 dieną laikinai uždaryta, o visi diplomatiniai darbuotojai išvyko iš #KLDR.“    

Diplomatinė atstovybė uždaryta laikinai, dėl Pchenjano įvestų „suvaržymų patekti į šalį, užkertančių kelią rotuoti mūsų darbuotojus ir užtikrinti ambasados veiklą.

Švedijos ambasada, kuri tebeveikia, į šią C. Crookso žinutę atsakė, kad jai trūks ambasadoriaus ir jo komandos, ir išreiškė viltį, kad jie galės greitai sugrįžti.  

Portalas „NK News“ pranešė, kad britų diplomatai trečiadienį sausuma kirto Kinijos sieną. 

JK ketina toliau palaikyti diplomatinius santykius su Šiaurės Korėja ir sieks sugrąžinti savo diplomatus į Pchenjaną iškart, kai tik bus galima“, nurodė Užsienio reikalų ministerija. 

Vos kilus koronaviruso protrūkiui Šiaurės Korėja įvedė griežtus karantino suvaržymus visiems šalyje gyvenantiems užsieniečiams, faktiškai juos įkalindama jų namuose. Rusijos ambasadorius Aleksandras Macegora tokias priemones pavadino „morališkai žlugdančiomis“.   

Vėliau tos priemonės buvo sušvelnintos ir dešimtims diplomatų bei kitų užsieniečių kovą buvo leista išvykti iš šalies, kai užsidarė kelios diplomatinės misijos Pchenjane, tarp jų Vokietijos ambasada bei Prancūzijos atstovybė (Paryžius nepalaiko visaverčių diplomatinių santykių su Šiaurės Korėja). 

Šalyje tebėra šimtai užsieniečių.

Analitikai sako, kad Šiaurės Korėjai tikriausiai nepavyko išvengti COVID-19 protrūkio, o silpnai šalies sveikatos apsaugos sistemai gali būti labai sudėtinga susidoroti su didesnio masto protrūkiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių