Quantcast

JK: Rusijos programišiai bando pavogti informaciją apie koronaviruso vakciną

Jungtinės Karalystės kibernetinio saugumo agentūra ketvirtadienį apkaltino vieną programišių grupę, pasak jos,  „beveik neabejotinai“ veikiančią išvien su Rusijos žvalgybos tarnybomis ir bandančią vogti informaciją, susijusią su koronaviruso vakcinų kūrimu.

JK Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NCSC) nurodė, kad tarp grupės APT29 taikinių yra Jungtinės Karalystės, JAV, ir Kanados vakcinų tyrimo ir tobulinimo institucijos.

Šiam vertinimui pritaria ir JAV bei Kanados pareigūnai, sakoma pranešime.

„NCSC vertinimu, APT29, dar vadinama „Cozy Bear“, beveik neabejotinai veikia kaip Rusijos žvalgybos tarnybų dalis“, – nurodoma pranešime.

Britų užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas (Dominikas Rabas) sakė esąs pasipiktinęs dėl tokių išvadų, kurios buvo paskelbtos drauge su rekomendacijomis, kaip organizacijos gali apsisaugoti nuo kibernetinių atakų.

JK ir toliau kovos su tais, kurie vykdo tokias kibernetines atakas, ir dirbs su savo sąjungininkais, kad patrauktų kaltininkus atsakomybėn.

„Visiškai nepriimtina, kad Rusijos žvalgybos tarnybos taikosi į tuos, kurie stengiasi kovoti su koronaviruso pandemija“, – sakė JK diplomatijos vadovas.

„Kol kiti neatsakingu elgesiu siekia savo savanaudiškų interesų, JK ir jos sąjungininkės sunkiai dirba, kad išrastų vakciną ir apsaugotų visuotinę sveikatą“, – kalbėjo jis.

„JK ir toliau kovos su tais, kurie vykdo tokias kibernetines atakas, ir dirbs su savo sąjungininkais, kad patrauktų kaltininkus atsakomybėn“, – pridūrė D. Raabas.

NCSC tokias kibernetines atakas laiko bandymu pavogti intelektinę nuosavybę, o ne sutrikdyti tyrimus.

Kremlius savo ruožtu atmetė JK kaltinimus dėl kibernetinių atakų ir anksčiau ketvirtadienį D. Raabo paskelbtą pranešimą, kad „rusų veikėjai“ bandė sutrikdyti praėjusių metų visuotinius rinkimus.

„Neturime jokios informacijos, kas galėjo įsilaužti į Britanijos farmacinių bendrovių ir tyrimų centrų (tinklus)“, – naujienų agentūrai TASS sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Galime pasakyti tik tai: Rusija neturi nieko bendra su šiais bandymais. Nesutinkame nei su šiais kaltinimais, nei su naujausiais nepagrįstais įtarimais dėl kišimosi į 2019-ųjų rinkimus“, – pridūrė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kam jiems vogti

kam jiems vogti portretas
Rusija jau turi sukurusi vakcina ir dar ne viena. Gal cia kaip patarleje: ,,vagie kepure dega,,???

Nerekia šmeižti to ko nėra

Nerekia šmeižti to ko nėra portretas
Ot rusai tai būtinai vagia kiti skolinasi.....

na kokia dar JK vakcina nuo corona viruso

na kokia  dar JK vakcina  nuo corona viruso portretas
israsta ??? jei vakcina butu israsta --JK,kanadoj JAV --zmones desimtimis tukstanciu nemirtu nuo corono viruso ..visas sis surmulys sukeltas butent tu saliu spec tarnybu , nes rusija jau pries 2 menesius pradejo sukurtos rusijoj vakcinos nuo corona viruso bandymus ant zmoniu ..tam buvo atrinkti sveiki savanoriai tame tarpe medikai ir kariskai ,ir tai viesai rodoma per rusijos TV... siuo metu baigiamas vakcinos testavimas , ir vakcina bus prieinama visems zmonems ,,,.....todel ir sukeltas sis surmulys --neva rusai pavoge, ko niekados nebuvo sukure nei kanados ,nei JK su Jankiu mokslininkais ...cia antra serija -falsivo smeizto su ,,,noviciokais ,, uzkistais uz lupos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių