Quantcast

JK premjeras perspėja Izraelį dėl aneksijos planų

Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Borisas Johnsonas trečiadienį paragino Izraelį nesiimti planų vykdyti dalies Vakarų Kranto aneksiją. Jis tvirtino, kad aneksija yra neteisėta ir neatitinka paties Izraelio interesų.

„Esu aistringas Izraelio gynėjas“, – hebrajiškai rašė B. Johnsonas pirmajame populiariausio Izraelio dienraščio „Yediot Aharonot“ puslapyje.

„Taigi, siūlymus aneksuoti palestiniečių teritorijas priėmiau su liūdesiu, – teigė premjeras. – Baiminuosi, kad šie pasiūlymai nepadės užtikrinti Izraelio sienų saugumo ir neatitiks ilgalaikių šalies interesų.“

Vis dar manau, kad vienintelis būdas pasiekti tikrą, ilgalaikę Izraelio saugumo situaciją – užtikrinti izraeliečių ir palestiniečių saugumą ir teisingumą.

Izraelio premjero Benjamino Netanyahu koalicinė vyriausybė buvo nusprendusi JAV prezidento Donaldo Trumpo pasiūlytą kontroversišką Artimųjų Rytų taikos planą pradėti vykdyti nuo liepos 1 d.

D. Trumpo plane numatyta, kad Izraelis galėtų prisijungti tam tikras okupuoto Vakarų Kranto dalis, taip pat ir nausėdijas, kurios laikomos neteisėtomis ir prieštaraujančiomis tarptautinei teisei.

„Aneksija reikštų tarptautinės teisės pažeidimą“, – rašė B. Johnsonas ir pabrėžė, kad tokie Izraelio veiksmai kelia grėsmę „pažangai, kurią pavyko pasiekti gerinant šalies santykius su arabiškuoju ir musulmoniškuoju pasauliu“.

„Vis dar manau, kad vienintelis būdas pasiekti tikrą, ilgalaikę Izraelio saugumo situaciją – užtikrinti izraeliečių ir palestiniečių saugumą ir teisingumą. Atsisakau patikėti, kad tai neįmanoma“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel jiems nuolaidziaujama? Bijoma provokaciju? Nachaliskumo virsune.

jau

jau portretas
kaip matome zydai perdaug isisiubavo ir naudojasi/ jav PK ir zino kad bankininkai vi/stiek finansuos ju s unybes juk netik aneksuoja bet ir kisasi/ beveik i visus tautu gyvenimus kad ir pa s mus seimas nubalsavo pamineti 1 i/skilaus veikejo pagerbima ir ka?.... vis i nubalsavo uz isskyrus 1... ogi ZI/NGERIS SUSILAI/KE ir ? kas ji pastate i seima ir nafi/g mums zyd elis drums ir taip drumsta aplinka vyt juos visus is musu Lietuvos uztenkamai ju komisarai/ nukankino tautieci/u ?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių