Quantcast

JK oro uostuose buvo kilęs chaosas: dėl trikdžių žmonės laukė valandų valandas

Jungtinės Karalystės oro uostuose šeštadienį buvo kilęs chaosas, nes dėl automatinių pasų kontrolės vartelių sistemos trikdžių į šalį atvykstantiems žmonėms dokumentų patikrinimo teko laukti ištisas valandas.

Su trikdžiais susidurta savaitgalį, kuris, tikimasi, bus vienas judriausių kelionių savaitgalių per metus.

Keliautojai socialiniuose tinkluose skundėsi, kad jiems teko laukti valandų valandas, nes žmonių, kurie įprastu atveju turėtų teisę naudotis automatiniais pasų kontrolės varteliais, pasai buvo tikrinami rankiniu būdu.

Anksti šeštadienį Hitrou oro uoste nusileidusi moteris rašė: „Grįžus iš Dubajaus naktį susidarė milžiniškos eilės. Mano lėktuvas nusileido 6 val. ryto, priešais mane vis dar jūra žmonių, pasų patikra atliekama rankiniu būdu.“

Trikdžiai, be kita ko, buvo paveikę du pagrindinius Londono oro uostus – Hitrou ir Gatviko.

Hitrou oro uostas teigė, kad „glaudžiai bendradarbiauja su automatinius pasų kontrolės vartelius valdančiomis pasienio pajėgomis“, kad padėtų kuo greičiau išspręsti problemą, ir atsiuntė papildomų darbuotojų.

Grįžus iš Dubajaus naktį susidarė milžiniškos eilės.

Vidaus reikalų ministerija šeštadienio vakarą pranešė, kad problema buvo išspręsta.

„Po techninio pasienio sistemos gedimo, kuris paveikė su automatiniais pasų kontrolės varteliais susijusį atvykimą į JK, galime patvirtinti, kad dabar visi automatiniai varteliai veikia įprastai“, – teigiama pranešime.

Didelės eilės taip pat buvo susidariusios Doveryje, pagrindiniame keltų į Prancūziją uoste Anglijos pietryčiuose, dėl IT problemų, susijusių su Prancūzijos pasų kontrole.

Doverio uostas socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad techninės problemos išspręstos ir kad vidutinė laukimo trukmė sumažėjo iki 30–45 minučių, palyginti su pusantros valandos anksčiau tą pačią dieną.

Automatiniai pasų kontrolės varteliai – tai automatinės savitarnos užtvaros, skirtos pagreitinti kelionės dokumentų patikrinimą. Naudojant veido atpažinimo technologiją, sistema patikrina keliautojo tapatybę pagal paso luste saugomus duomenis.

Vyriausybės duomenimis, JK yra daugiau kaip 270 tokių vartelių, kuriais gali naudotis JK piliečiai, vyresni nei 12 metų Europos Sąjungos piliečiai ir kelių kitų šalių, pavyzdžiui, Australijos ir Kanados, pasų turėtojai.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, automatiniais pasų kontrolės varteliais gali naudotis apie 86 proc. kasmet į JK atvykstančių asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
nereik parazituot sankcijom savo z moniu sveikata nes rikosetas buna skaudesnis uz padavyma o sankcijas platina tai ne zmones o monarhai kuriems sie kaip /runkeliai/l vytukui/z=0

ogi

ogi portretas
matomai britai bijo rusu terorizmo uz ginklu tiekyma haholams ypac urano bombas tai nekask kitam duobes nes pats i ja kad neikrystum tai karmos desnis oz=0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių