Quantcast

JK ir Vokietijos lyderės Berlyne aptaria „Brexit“

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May (Tereza Mei) antradienį atvyko į Berlyne įsikūrusį kanclerės Angelos Merkel biurą, siekdama užsitikrinti susitarimą su Europos Sąjungos šalimis dėl naujo „Brexit“ atidėjimo.

Th. May įžengė į kanceliariją saulėtą vidurdienį, o ją pasitikusi A. Merkel paspaudė jai ranką stebint fotografams. Kanclerė pajuokavo, kad „užsakėme geriausius įmanomus orus“.

Abi lyderės neplanuoja daryti jokių pareiškimų žurnalistams. Th. May vėliau antradienį iškris į Paryžių, kur susitiks su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emanueliu Makronu).

Britų premjerė trečiadienį Briuselyje susitiks su kitų 27 ES šalių lyderiais. Per tą viršūnių susitikimą bus sprendžiama, ar leisti Londonui atidėti „Brexit“ vėlesniam laikui nei penktadienis, kai sukaks dabartinis galutinis terminas.

Jei toks prašymas bus atmestas, Britanijai grės staigus ir chaotiškas pasitraukimas iš bloko šios savaitės pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
May pavojinga moteriškė, gali ir nunuodyti. Tai britams būdinga.

bet idomu....

bet idomu.... portretas
"..Britų premjerė trečiadienį Briuselyje susitiks su kitų 27 ES šalių lyderiais. Per tą viršūnių susitikimą bus sprendžiama, ar leisti Londonui atidėti „Brexit“ vėlesniam laikui nei penktadienis, kai sukaks dabartinis galutinis terminas..." Musu.. prezidente..- Dalia G, bus tarp ..tu- kitu.. ...27 ES šalių lyderIU??
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių