Quantcast

JK griežtina suvaržymus: plinta labiau užkrečiama koronaviruso atmaina

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) paskelbė, kad Londono ir pietryčių Anglijos gyventojai negalės išeiti iš namų be būtino reikalo, siekiant sulėtinti naujos, labiau užkrečiamos koronaviruso atmainos plitimą.

Naujos atmainos koronavirusas „atrodo persiduodantis reikšmingai lengviau“, per televiziją sakė B. Johnsonas. Pirminiai duomenys rodo, kad jo užkrečiamumas gali būti iki 70 proc. didesnis negu iki šiol plitusių įprastesnių atmainų, nurodė premjeras.

Jis paliepė nuo sekmadienio įvesti naujus suvaržymus Londone ir pietryčių Anglijoje – šiame regione galios „ketvirtojo lygio taisykles“, „šių regionų gyventojai privalo likti namuose“ mažiausiai iki gruodžio 30 dienos.

Tokiu būdu siekiama sulėtinti naujausio koronaviruso sklaidą teritorijose, kur jis dar neišplito.

Naujosios priemonės reiškia, kad apie trečdalis Anglijos gyventojų per Kalėdas negalės keliauti ir susitikti su kitais žmonėmis.

Praeitą savaitę B. Johnsonas sakė, kad „atšaukti Kalėdas“ uždraudžiant šeimų susitikimus būtų „nežmoniška“, bet ragino žmones apsiriboti mažais sambūriais.

Virusas įsibėgėjo, jis juda sparčiai, ir tai neišvengiamai veda prie staigaus hospitalizacijos atvejų gausėjimo.

„Su labai sunkia širdimi privalau jums pasakyti, kad Kalėdų negalėsime tęsti kaip planuota“, – kreipdamasis į tautą kalbėjo B. Johnsonas.

Šį mėnesį Britanijoje kasdien registruojamų užsikrėtimo ir COVID-19 pacientų hospitalizacijos atvejų gausėjo.

„Virusas įsibėgėjo, jis juda sparčiai, ir tai neišvengiamai veda prie staigaus hospitalizacijos atvejų gausėjimo“, – sakė vyriausybės vyriausiasis mokslo patarėjas Patrickas Vallance'as (Patrikas Volansas).

Šeštadienį buvo pranešta apie Jungtinėje Karalystėje per parą užregistruotus 27 052 naujus koronavirusinės infekcijos atvejus – šiek tiek mažiau nei penktadienį.

Londone ir kituose paveiktuose regionuose, įskaitant Kentą, Bakingamšyrą ir Berkšyrą bus uždarytos ne pačių būtiniausių prekių parduotuvės, sporto klubai, kino teatrai, boulingo klubai, lošimo namai, kirpyklos ir manikiūro salonai.

Viešose vietose lauke bus leidžiama susitikti ne daugiau kaip dviem žmonėms iš skirtingų namų ūkių.

Nauja atmaina gali plisti sparčiau

Anglijos vyriausiasis sveikatos apsaugos pareigūnas Chrisas Whitty (Krisas Vitis) šeštadienį patvirtino, nauja koronaviruso atmaina, aptikta šalyje, gali plisti sparčiau, todėl paragino visuomenę išlikti budresne siekiant sustabdyti viruso plitimą.

Ch. Whitty teigė, kad Londonas jau informavo Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO) apie padarytas išvadas.

Sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas (Metas Hankokas) pirmadienį pranešė, kad mokslininkai Pietų Anglijoje nustatė „naują atmainą“, kuri gali lemti spartesnį infekcijos plitimą.

Šį mėnesį Didžiojoje Britanijoje padaugėjo COVID-19 užkrato ir hospitalizavimo atvejų, o ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) šeštadienio popietę turėtų dalyvauti spaudos konferenciją, skirtą padėčiai aptarti.

Pranešama, kad artėjant Kalėdoms ministras pirmininkas gali paskelbti naujus kelionių Londono regione ir pietryčių Anglijoje apribojimus.

„Dėl spartaus naujosios atmainaus plitimo, preliminarių modeliavimo duomenų ir sparčiai didėjančio sergamumo pietryčiuose, [Vyriausybei patarianti ekspertų grupė] daro prielaidą, kad minėta atmaina gali plisti greičiau“, – teigė Ch. Whitty.

„Informavome PSO“, – pranešė jis ir pridūrė: „Nėra jokių įrodymų, leidžiančių manyti, kad naujoji atmaina sukelia didesnį mirtingumą arba kad ji daro įtaką vakcinoms ir gydymui, nors bus atliekami tyrimai, siekiant tuo įsitikinti.“

Ch. Whitty įspėjo, kad, remiantis naujai surinktais įrodymais, „kaip niekad svarbu“ visuomenei daryti viską, kas įmanoma, kad sumažėtų viruso perdavimas.

Penktadienį JK vyriausybė pranešė apie 28 507 naujus COVID-19 užkrato atvejus per parą. Praėjusią savaitę užkrato atvejų skaičius išaugo 40,9 proc., palyginti su savaite anksčiau.

Jungtinėje Karalystėje bendras užsikrėtusiųjų skaičius viršijo 1,98 milijono.

Po Kalėdų Velse ir Šiaurės Airijoje vėl bus įvestas karantinas.

B. Johnsonas neatmeta ir karantino Anglijoje galimybę, nors penktadienį pažymėjo: „Labai tikimės, kad pavyks išvengti kažko panašaus".

„Visgi realybė yra ta, kad per pastaruosius keletą savaičių infekcijos lygis labai išaugo“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sedekit ir drebekit, valdžios laižytojai

Sedekit ir drebekit, valdžios laižytojai portretas
Kalti emigrantai, kalti visi, o kad tokia nesąmonė valdžia sumanė, tai nepagalvoja. Čia jų planas, kuo daugiau numarinti, todėl Lietuva ir užima1aja vietą ES. Sėkmės korones BAILIAMS.

O mūsų valdžiukė

O mūsų valdžiukė portretas
leido emigrantams grįžti į Lietuvą Kalėdoms aplankyti savo artimųjų, t.y. atvežti mums kalėdinių dovanėlių - naujų covid'o atmainų.

Anglai vaiksto atsipute

Anglai vaiksto atsipute portretas
Pries sventes viskas dirba ir susitikti galima,o po nauju metu aisku,kad nenustebsiu,jei paskelbs uzdaryma.Biznis ivyko kaledinis,galima ir vel paskelbt karantina.Neproblema.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių