Quantcast

JK Bendruomenių Rūmų lyderė: Londonas pasiruošęs išstoti iš ES be susitarimo

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija yra pasiruošusi išstoti iš Europos Sąjungos be jokio susitarimo, jeigu parlamentas vis dėlto nepatvirtins anksčiau vyriausybės ir Bendrijos suderėto „Brexit“ plano, penktadienį pareiškė Bendruomenių Rūmų lyderė Andrea Leadsom (Andrėja Ledsom).

„Iš esmės, įvyks būtent tai, jeigu nenubalsuosime už susitarimą. Teisinė pozicija – kad išstosime be susitarimo“, – A. Leadsom sakė visuomeniniam transliuotojui BBC.

„Žmonės sako: pratęskite [ES sutarties] 50-uoju straipsniu [numatytą terminą]. Tačiau per kelias pastarąsias savaites dalyvavau dviejuose viešuose susitikimuose savo rinkimų apygardoje, ir triuškinama dauguma žmonių – ar jie [per „Brexit“ referendumą] būtų balsavę pasilikti, ar išstoti – laikosi nuomonės, kad tiesiog turime tai padaryti“, – pridūrė ji.

Didžiosios Britanijos ministrės pirmininkės Theresos May (Terezos Mei) „Brexit“ strategija ketvirtadienį patyrė naują skaudų smūgį, Bendruomenių Rūmams nepalaikius iniciatyvos, raginančios vyriausybę susitarti su Briuseliu, kad numatytas išstojimo terminas būtų atidėtas.

Šiuo metu planuojama, kad Britanija pasitrauks iš Europos Sąjungos kovo 29 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Britai iš ratų, Europai lengviau.

Kmd

Kmd portretas
Kada tie anglai baigs prota knisti noriu nenoriu neber pas juos , gelezines Ledi,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių