Quantcast

JK ambasada kaltina Rusija skleidžiant „dezinformaciją“ apie Skripalius

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ambasada Maskvoje penktadienį apkaltino Rusiją skleidžiant „dezinformaciją“, Londonui pateikus dviem Rusijos piliečiams kaltinimus dėl buvusio šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukros Julijos apnuodijimo Anglijoje nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

JK šią savaitę pareiškė, jog abu vyrai yra rusų žvalgybos pareigūnai, ir kad „galutinė“ atsakomybė už kovą įvykusį išpuolį tenka Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Tuo metu Maskva sako, kad besti pirštu į Kremlių yra „nepriimtina“.

„Rusija atitraukia dėmesį nuo faktų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Britanijos ambasada, po to, kai ambasadorius Laurie Bristow (Loris Bristou) surengė trumpą spaudos konferenciją užsienio diplomatams.

Ambasada kaltina Rusija paskleidus „nuo kovo mėnesio 37 dezinformavimo naratyvus“.

Trečiadienį Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova suabejojo britų policijos paskelbtų stebėjimo kamerų nuotraukų, vaizduojančių įtariamuosius, autentiškumu. Pasak jos, įtarimus kelia faktas, kad šiose nuotraukose yra identiško laiko žymės.

„Marija Zacharova daug kartų domėjosi, kodėl dviejose stebėjimo kamerų nuotraukose yra tas pats laikas: šie atvykusių į JK įtariamųjų vaizdai buvo padaryti dviejų kamerų, įtaisytų atskirose atvykimo zonos dalyse“, – „Twitter“ parašė ambasada.

„Operacija beveik neabejotinai buvo aprobuota aukštu lygiu Rusijos vyriausybėje“, – pridūrė ji.

Vis dėlto, pridūrė ambasada, „JK pretenzijos yra Rusijos valdžiai, o ne Rusijos žmonėms“.

Britanija kaltina Rusiją surengus išpuolį pietiniame Anglijos mieste Solsberyje, bet Maskva neigia visus mestus jai kaltinimus ir tikina esanti pasiruošusi bendradarbiauti su tyrėjais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dezinformacija esą blogai, o kaip su šmeižtu?..

tam Karolis

tam Karolis portretas
Pas Verygos dar yra laisvu taloneliu.

1

1 portretas
ant kitu varo o samoningai ir logiskai mastant reikia pagalvoti kam daugiau naudos is AA dvasiu kurie liko galbut 2bi atpirkimo oziai ......
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių