Quantcast

„J&J“: stiprinančioji vakcinos nuo COVID-19 dozė sukelia stiprų imuninį atsaką

JAV bendrovė „Johnson & Johnson“ paskelbė duomenis, rodančius, kad suleidus antrąją jos sukurtos vakcinos nuo COVID-19 dozę dar labiau stiprėja po pirmosios injekcijos įgyjamas imunitetas, kuris išlieka kelis mėnesius.

Antradienį paskelbtame „Johnson & Johnson“ pranešime sakoma, kad dviejų dar nerecenzuotų tyrimų, atliktų su anksčiau vieną vakcinos dozę gavusiais žmonėmis, rezultatai parodė, kad antroji dozė padidino gaminamų antikūnų prieš koronavirusą kiekį.

„Johnson & Johnson“ vakcinos nuo COVID-19 stiprinančioji dozė dar labiau padidino antikūnų kiekį tyrime dalyvavusiems žmonėms, kuriems anksčiau buvo suleista mūsų vakcina“, – sakė bendrovės tyrimų ir plėtros vadovas Mathai Mammenas (Matajus Mamenas).

Anksčiau bendrovė buvo paskelbusi duomenis, rodančius, kad viena vakcinos dozė užtikrina pasiskiepijusiųjų apsaugą iki aštuonių mėnesių po pirmojo skiepo.

„Johnson & Johnson“ šiuo metu veda derybas dėl stiprinančiosios vakcinos dozės patvirtinimo su reguliavimo tarnybomis, įskaitant JAV maisto ir vaistų administraciją (FDA), Europos vaistų agentūrą ir kitas institucijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

meluoja

meluoja portretas
ir neraudonuoja nes nenori but panasus i komunistus========
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių