Quantcast

JAV žurnalistas oficialiai apkaltintas šnipinėjimu

Maskva oficialiai apkaltino JAV žurnalistą Evaną Gershkovichą (Evaną Gerškovičą) šnipinėjimu, penktadienį pranešė Rusijos naujienų agentūros ir pridūrė, kad jis kaltinimus neigia.

„Wall Street Journal“ (WSJ) korespondento E. Gershkovicho suėmimas sukėlė žiniasklaidos priemonių ir teisių grupių, taip pat vyriausybės pareigūnų Vašingtone pasipiktinimą.

„FSB tyrėjai apkaltino E. Gershkovichą šnipinėjimu savo šalies interesais. Jis kategoriškai paneigė visus kaltinimus ir pareiškė, kad užsiima žurnalistine veikla Rusijoje“, – teigė Rusijos valstybinė agentūra TASS, remdamasi teisėsaugos šaltiniu.

E. Gershkovicho suėmimas laikomas rimtu Maskvos susidorojimo su žiniasklaida eskalavimu.

Jo leidinys, vienas prestižiškiausių Jungtinėse Valstijose, „griežtai neigia kaltinimus“ savo „patikimam ir atsidavusiam žurnalistui“.

Ši byla klasifikuojama kaip slapta, o tai riboja informacijos apie ją skelbimą.

Be to, jis suimtas tuo metu, kai Maskvos santykiai su Vašingtonu labai pablogėjo dėl puolimo Ukrainoje.

Vašingtonas jau seniai kaltina Maskvą savavališkai suimant amerikiečius, kad užtikrintų sulaikytų rusų paleidimą.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį paragino Maskvą paleisti E. Gershkovichą, o Baltieji rūmai jam mestus kaltinimus pavadino absurdiškais.

Rusija ketvirtadienį pareiškė, kad nėra prasmės bandyti spausti Maskvą dėl šios bylos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Purmaliai

Purmaliai portretas
Amerikose kam dirbi,turbūt rubliais nemoka !

:)))) amerikosas

:)))) amerikosas portretas
zurnslistas, lankosi tanku, amunicijos gamyklose karo metu ir renka informacija???:))))) Pas tuos sunsnukius demokratijos sergetojus, papulti arciau gamyklos, uzduoti klausimus darbuotojams, reikia spec. suderinto leidimo. O tas matai demokratas kur uzsimano ten ir trinasi, JAV jis senai butu nuteistas 100metu. Dar bl rusai graziai elgesi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių