Quantcast

JAV žiniasklaida: D. Trumpas ketina atleisti nacionalinės žvalgybos direktorių

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) svarsto galimybę atleisti nacionalinės žvalgybos direktorių Daną Coatsą (Deną Koutsą), penktadienį pranešė portalas „Axios“, cituodamas valstybės vadovui artimus neįvardytus šaltinius.

Pranešime sakoma, kad D. Trumpas dar neinformavo, kad galėtų paskelbti apie šį žingsnį, tačiau, šaltinių teigimu, ši tema svarstoma jau kelis mėnesius. „Axios“ nurodė, kad prezidentas apie galimus pertvarkymus kalba mažiausiai nuo vasario.

Vienas iš „Axios“ šaltinių, prieš savaitę aptaręs D. Coatso klausimą su D. Trumpu, sakė, jog jam susidarė įspūdis, kad sprendimas bus priimtas „anksčiau, o ne vėliau“.

Nacionalinės žvalgybos direktorius, koordinuojantis 16 JAV žvalgybos bendruomenės agentūrų darbą, yra vienas svarbiausių prezidento ir Nacionalinio saugumo tarybos patarėjų, teikiantis valstybės vadovui konfidencialias kasdienes ataskaitas.

Vienas apie padėtį informuotas „Axios“ pašnekovas sakė, kad D. Trumpas per vieną privatų pokalbį užsiminė, jog Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuras (DNI) yra nebūtina biurokratinė grandis, kurią jis esą norėtų panaikinti. Kadangi dėl politinių priežasčių šios institucijos paleisti neįmanoma, pasak šaltinių, D. Trumpas ketina suteikti jai žemesnį statusą.

„Atėjo laikas pokyčiams. Danas – puikus žmogus, bet prezidentas jo nebesiklauso“, – „Axios“ citavo vieną administracijos atstovą.

Portalas pridūrė, kad Baltieji rūmai šį klausimą komentuoti atsisakė.

„Šiuo metu neturime jokių pareiškimų“, – sakė Baltųjų rūmų atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iki

iki  portretas
siol tos pacios /siodemokratines/ jegos nepaleidzia N.Venskienes is kaleimo kurio ji nenusipelne nes tuos pidarus globoja tokie patys sedintys aukstai kaip ir musu P....

sita

sita portretas
marionete yra isrinkta ir valdoma sionjegu ir neturi savo arogsntiskos nuomones todel lengva vedziot toki janki uz nosies kas ir daroma....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių