Quantcast

JAV žada naujas plataus masto sankcijas Rusijai

Praėjus metams po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė surengti invaziją į Ukrainą, Jungtinės Valstijos paskelbs naujas plataus masto sankcijas Rusijai, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai.

„Jungtinės Valstijos pritaikys plataus masto sankcijas pagrindiniams sektoriams, iš kurių Putinas gauna pajamų“, – karo pradžios metinių išvakarėse žurnalistams sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan Pjer).

Penktadienį Ukraina dominuos virtualiame Didžiojo septyneto (G-7) šalių – Jungtinės Karalystės, Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Japonijos ir Jungtinių Valstijų – aukščiausiojo lygio susitikime, kuriame taip pat dalyvaus Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Lyderiai aptars, kaip toliau remti Ukrainą“, – sakė K. Jean-Pierre.

Tačiau ji nepasakė, ar priemonių, panašių į naujas JAV sankcijas, imsis ir G-7 partnerės.

Tarp konkrečių sankcijų taikinių bus bankai ir subjektai, padedantys Maskvai išvengti sankcijų bangų, įvestų po 2022 metų vasario 24-ąją pradėtos invazijos.

Jungtinės Valstijos taikysis į Rusijos bankus ir gynybos pramonę, taip pat į „trečiųjų šalių subjektus“, bandančius „apeiti mūsų sankcijas“, sakė K. Jean-Pierre.

„Taip pat paskelbsime apie naują ekonominę energetinę ir saugumo pagalbą, kad padėtume ukrainiečiams toliau sėkmingai dirbti, apsaugotume žmones nuo Rusijos agresijos ir sudarytume sąlygas Ukrainos vyriausybei teikti pagrindines paslaugas, tokias kaip elektra ir šildymas“, – sakė ji.

 


Šiame straipsnyje: JAVkaras Ukrainojeplataus masto sankcijos RusijaiKarine Jean-Pierre

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių