Quantcast

JAV vis dar nepradeda skelbto savo karių išvedimo iš Vokietijos

Praėjus keturiems mėnesiams po to, kai JAV paskelbė išvesianti trečdalį savo karių iš Vokietijos, dalinių atitraukimas dar nepradėtas. JAV pajėgų Europoje vadavietė (EUCOM) Štutgarte pranešė, kad reikia laiko pasirengimui. „Planavimas vyksta aukščiausiu lygiu, atsižvelgiama į daugybę aspektų. Tai kurį laiką užtruks“, - teigia EUCOM.

Iš viso Vokietiją turi palikti apie 12 000 čia dislokuotų karių iš 36 000. Daugiau kaip pusė jų turėtų grįžti į JAV, 5 600 bus perkelti į kitas NATO šalis.

„Šiuo metu negalime pateikti daugiau detalių, taip pat negalime spėlioti apie karių išvedimo tvarkaraštį“, - pareiškė EUCON. Vokietijos vyriausybės koordinatorius transatlantiniams santykiams Peteris Beyeris patvirtino, kad pajėgų atitraukimas dar nepradėtas. „Mano žiniomis, JAV pajėgos Vokietijoje kol kas negavo konkrečių įsakymų dėl detalaus dalinių skaičiaus mažinimo įgyvendinimo“, - sakė jis.

Pradžioje tikėtasi, kad bent jau pirmieji kariai paliks Vokietiją dar prieš lapkričio 3-iąją vyksiančius JAV prezidento rinkimus. D. Trumpas apie dalies amerikiečių karių išvedimą paskelbė birželio 15 dieną ir tai argumentavo tuo, kad Vokietija, jo nuomone, skiria per mažai lėšų gynybai. Po šešių savaičių gynybos sekretorius Markas Esperis pristatė dalinių išvedimo detales ir pareiškė, kad planai bus įgyvendinti „kiek įmanoma greičiau“. Pirmieji kariai gali palikti šalį „per kelias savaites“, - sakė jis tada. Tačiau jau praėjo keli mėnesiai.

Ir Berlyne buvo tvirtai tikima, kad pirmieji dalinių išvedimo žingsniai bus žengti prieš rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių