Quantcast

JAV viceprezidentas M. Pence'as laikysis atstumo nuo D. Trumpo

Mike'as Pence'as (Maikas Pensas), kurio atstovei spaudai buvo nustatyta koronaviruso infekcija COVID-19, nusprendė kelias dienas „laikytis atstumo“ nuo prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo), antradienį pranešė Baltieji rūmai.

M. Pence'o atstovei Katie Miller koronaviruso infekcija buvo patvirtinta praeitą savaitę. COVID-19 taip pat susirgo vienas iš D. Trumpo aplinkos darbuotojų, karinių pajėgų narys.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Kayleigh McEnany (Keili Makinani) sakė, kad M. Pence'as, vadovaujantis Baltųjų rūmų atsako į koronavirusą darbo grupei, „priėmė sprendimą kelias dienas laikytis atstumo“ nuo prezidento.

„Tiesiog norėčiau pabrėžti, kad tai jo asmeninis sprendimas, – nurodė K. McEnany. – Kiek dienų jis tai darys – šį sprendimą priims viceprezidentas.“

D. Trumpas pirmadienį sakė, kad vėliausias M. Pence'ui atliktas COVID-19 testas buvo neigiamas.

Jungtinės Valstijos yra labiausiai COVID-19 pandemijos paveikta šalis: joje iki šiol nustatyta daugiau kaip 1,35 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o 81 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose vienas žurnalistas taip pat paklausė K. McEnany, kodėl ji nedėvi apsauginės kaukės.

Atstovė spaudai paaiškino esanti už saugaus atstumo nuo reporterių patalpoje, kurioje visi kiti buvo užsidėję kaukes.

„Šiandien mano testas buvo neigiamas, ir vakar testas buvo neigiamas – ir esu tinkamoje vietoje“, – kalbėjo ji.

Šiuo metu trys svarbūs Baltųjų rūmų atsako į COVID-19 darbo grupės nariai yra izoliavęsi: užkrečiamųjų ligų ekspertas Anthony Fauci (Entonis Faučis), Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDS) direktorius Robertas Redfieldas (Robertas Redfildas) ir JAV Maisto ir vaistų administracijos vadovas Stephenas Hahnas (Stivenas Hanas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių