Quantcast

JAV valstybės sekretorius susitiks su Izraelio premjeru pokalbiams apie Iraną

  • Teksto dydis:

Į turą Artimuosiuose Rytuose išvykęs naujasis JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo sekmadienį turi atskristi į Izraelį susitikti su šios šalies ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu.

Tai pirmoji M. Pompeo kelionė į užsienį einant JAV valstybės sekretoriaus pareigas.

Remiantis pranešimais, M. Pompeo ir B. Netanyahu kalbėsis apie Irano agresiją regione ir Irano branduolinį susitarimą. Jųdviejų susitikimas numatytas 16.00 val. vietos (13.00 Grinvičo vidutiniu) laiku ir vėliau sekmadienį politikai turėtų pateikti pranešimus spaudai.

Ketvirtadienį naujuoju JAV valstybės sekretoriumi prisaikdintas M. Pompeo netrukus leidosi į kelionę. Penktadienį jis dalyvavo NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikime, o šeštadienį atvyko į Saudo Arabijos sostinę Rijadą. JAV politiką pasitiko užsienio reikalų ministras Adelas al-Jubeiras ir kiti Saudo Arabijos pareigūnai.

Remiantis pranešimais, svarbiausia M. Pompeo vizitų Saudo Arabijoje ir Jeruzalėje tema yra Irano raketų programa.

Vyresnysis M. Pompeo patarėjas politikos klausimais Brianas Hookas, kuris derasi su Europos sąjungininkėmis dėl Irano branduolinio susitarimo pakeitimų, Irano raketų programą pavadino grėsme tarptautinei taikai ir saugumui.

2015 metais pasirašyto Irano branduolinio susitarimo ateitis lieka neaiški, nes JAV prezidentas Donaldas Trumpas itin kritiškai vertina susitarimą ir grasino pasitraukti iš jo, jei iki gegužės 12 dienos nebus ištaisyti „siaubingi susitarimo trūkumai“.

JAV prezidentas ir Izraelio premjeras yra vieni iš didžiausių Irano branduolinio susitarimo kritikų.

Prieš sugrįžtant į Vašingtoną pirmadienį M. Pompeo dar turėtų skristi susitikti su Jordanijos karaliumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Issigando Amerikonai Irano.Bega tartis.

yra

yra portretas
prielaida kad N.Venskiene isduoti lietuvos sadistam per musu /globejus/ ipareigojo mosada?......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių