Quantcast

JAV valstybės sekretorius grasina naujomis sankcijomis dėl „Nord Stream 2“

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo’as (Maikas Pompėjas) trečiadienį pagrasino paskelbti naujų sankcijų, kad būtų sustabdytas Rusijos statomo dujotiekio į Vokietiją „Nord Stream 2“ tiesimas.

„Pagal mūsų ketinimus, bus įvertintos galimos pasekmės dalyvaujantiesiems tęsiamame projekte“, – pareiškė jis per spaudos konferenciją.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pernai pasirašė įstatymą, kuriuo taikomasi į rangovus, įgyvendinančius šį 10 mlrd. eurų vertės projektą, taip pat kitą Rusijos dujotiekio projektą „TurkStream“.

M. Pompeo’as paskelbė, jog D. Trumpo administracija dujotiekiui „Nord Stream 2“ dabar taikys ir įstatymą dėl atsakomųjų veiksmų JAV priešininkams sankcijomis (CAATSA) – atskirą teisės aktą, kuriuo nustatomos sankcijos dėl sandorių su tam tikromis šalimis, įskaitant Rusiją.

„Šiandien prisijungiame prie tų Europos balsų, kuriems kelia susirūpinimą Rusijos agresija“, – pareiškė JAV aukšto rango diplomatas Chrisas Robinsonas (Krisas Robinsonas).

„Priemonės, kuriomis nuo šiandien galėsime naudotis, leidžia dar aiškiau tai parodyti“, – pridūrė jis.

Vokietija reiškė pasipiktinimą dėl ankstesnių sankcijų, kurias pavadino kišimusi į savo vidaus reikalus.

JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“ rašo, kad JAV administracijos sprendimas dėl CAATSA taikymo iš esmės reiškia, jog pagal šį įstatymą bus galima skelbti sankcijas, pavyzdžiui, fiziniams asmenims, kurie į dujotiekio projektą investuoja mažiausiai 1 mln. JAV dolerių arba tiekia technologijas ar teikia paslaugas, kurios yra svarbios įgyvendinant projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
koks zydelio reikalas juk tam yra Trumpas o jis pirmiausia privalo suderint su juo juk irano generola irgi sis pydas nukepe be prezidento nutarimo ?...

SVARBIAUSIA, KAD PINDOSAS SAVO NIGERIAM NIEKO NEIVESTU

SVARBIAUSIA, KAD PINDOSAS SAVO NIGERIAM NIEKO NEIVESTU portretas
.

Ai

Ai  portretas
Man patinka kaip amЭrikonas plečia savo teismu jurisdikcija per visa pasauly:) Kol duchas tyli bachuras pisa jo merga:) Tokia čmoEurops dalia:)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių