Quantcast

JAV: svarstoma galimybė mažinti „Moderna“ vakcinos dozę, kad būtų paskiepyta daugiau gyventojų

Jungtinėse Valstijose svarstoma galimybė naudoti tik pusę „Moderna“ kompanijos preparato dozės, kad paspartėtų vakcinacijos procesas ir būtų paskiepyta daugiau gyventojų.

Tai sekmadienį papasakojo amerikiečių imunologas Moncefas Slaoui, vadovaujantis mokslininkams, kurie dalyvauja valstybinėje vakcinos kūrimo ir platinimo programoje.

„Alternatyva tokia: jeigu 18-55 metų amžiaus žmonėms būtų suleidžiama pusė „Moderna“ vakcinos dozės, bet du kartus paeiliui, tai leistų mūsų turimomis dozėmis paskiepyti dvigubai daugiau žmonių“, – sakė jis interviu televizijos kanalui CBS.

Anot specialisto, pusė dozės sukelia „lygiai tokią pat imuninę reakciją“, kaip ir visa dozė. Todėl dabar šis veiksmų planas svarstomas su „Moderna“ kompanija ir Ligų kontrolės ir profilaktikos centrais (CDC).  

M. Slaoui pabrėžė, kad skiepai vis tiek turi būti būtent du, o ne vienas. „Aš manau, kad tai atsakingesnis požiūris, kuris remiasi faktais ir turimais duomenimis“, – pažymėjo jis.

Gruodžio 11 d. JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) patvirtino „Pfizer-BioNTech“ vakciną nuo COVID-19. Gruodžio 18 d. FDA leido platinti „Moderna“ kompanijos vakciną.

Šeštadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad daugelis Amerikos valstijų labai lėtai skiepija gyventojus nuo koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuuu

nuuu portretas
ka amerikonas pagalvoja.....lietuviai is karto,,puola,, daryti???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių