Quantcast

JAV svarsto galimybę įsikišti į Rusijos ir Saudo Arabijos naftos kainų karą

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija svarsto galimybę įsikišti į Saudo Arabijos ir Rusijos naftos kainų karą ir pamėginti stabilizuoti naftos rinką.

Pasak JAV verslo dienraščio „The Wall Street Journal“ (WSJ) šaltinių, Vašingtonas norėtų diplomatiniu būdu įtikinti Saudo Arabiją sumažinti naftos gavybą ir taip pat svarsto galimybę nustatyti naujų sankcijų Rusijai.

Informuotų leidinio šaltinių duomenimis, naujoji strategija kuriama dėl JAV naftos bendrovių prašymų D. Trumpo administracijai paspartinti diplomatinį įsikišimą ir padaryti poveikį naftos rinkai.

Pagal šią strategiją būtų siekiama rasti būdą užbaigti dėl Rusijos ir Saudo Arabijos nesutarimų kilusį kainų karą, dėl kurio kilo naftos kainų griūtis, o dešimtims JAV naftos gamintojų kilo bankroto grėsmė.

Manoma, kad Jungtinės Valstijos Rijado paprašys sugrįžti prie mažesnių naftos gavybos lygių, kurie buvo palaikomi prieš tai, kai Saudo Arabija šį mėnesį nusprendė padidinti išgaunamą „juodojo aukso“ kiekį, pranešė leidiniui šaltinis JAV prezidento administracijoje.

Taip pat svarstomos galimos naujos sankcijos Rusijai, pažymėjo šaltinis, nepateikęs apie jas jokios išsamesnės informacijos.

Baltieji rūmai „The Wall Street Journal“ pranešimo kol kas nekomentavo.

Tuo tarpu keli leidinio šaltiniai taip pat nurodė, kad JAV pareigūnai svarsto ir labiau ilgalaikius sprendimus, visų pirma glaudesnį bendradarbiavimą su Saudo Arabija, kad ši nenuspręstų sugrįžti prie aljanso su Rusija.

D. Trumpas per ketvirtadienį Vašingtone surengtą spaudos konferenciją pareiškė, jog mažos naftos kainos tapo rimta Rusijos problema.

„Tai labai blogai Rusijai“, – pažymėjo jis ir pridūrė: „Kai tai bus būtina, įsikišiu.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Saudijos Velniams pklodese nereikia naftos po 20$ jiems reikia naftos po 85$. JaV skalunininkams bent po 40$ rusams optimumas 40-50$. Velniai kale rusams ultimatuma tie parode špyga Velniai susinervavo ir pradejo Naftokalipse. Sankcias Rusijai? Ar tikrai?

tai ka twartiniai

tai ka twartiniai portretas
jusu strateginiam partneriui pigi nafta nepatinka, ir jis nenori kad lytwynai vazinetu popygiai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių