Quantcast

JAV susprogdintas paslaptingas paminklas

Džordžijos valstijoje stovėjęs mįslingas granito paminklas su užrašytais patarimais, kaip apsaugoti žmoniją, bet kai kurių kritikų vadintas šėtonišku, buvo sugriautas sprogimo.

Valstijos tyrimų biuras paskelbė saugumo kameros nufilmuotą medžiagą. Joje matyti anksti trečiadienį įvykęs sprogimas, nuvertęs vieną iš Amerikos Stounhendžu kartais pavadinamo paminklo luitų.

Antrame vaizdo įraše matyti iš įvykio vietos nuvažiuojantis pilkas automobilis. Likę paminklo luitai vėliau buvo nugriauti saugumo sumetimais, nurodė biuras.

Elberto apygardoje 160 km į rytus nuo Atlantos stovėjusio paminklo susprogdinimo motyvas kol kas neaiškus.

Vieta kiekvienais metais pritraukdavo tūkstančius lankytojų ir tapo dešiniojo sparno sąmokslo teorijų taikiniu.

Šešių metrų aukščio monumentas buvo pastatytas 1980 metais, bet kas jį pastatė – nežinoma. Jį užsakė asmuo arba grupė slapyvardžiu „RC Christian“.

Ant monumento aštuoniomis kalbomis buvo užrašytas 10 dalių kreipimasis, raginantis apsaugoti žmoniją, rašoma turizmo interneto svetainėje „Explore Georgia“.

Kaip savo interneto svetainėje nurodo Elberto apygardos prekybos rūmai, dalyje granite iškaltos žinutės buvo sakoma: „Išlaikykite žmoniją mažesnę nei 500 000 000, [palaikydami] nuolatinę pusiausvyrą su gamta; išmintingai valdykite reprodukciją, gerindami fizinę būklę ir įvairovę; suvienykite žmoniją kokia nors gyva nauja kalba.“

Gegužės mėnesį per Džordžijos gubernatoriaus pirminius rinkimus respublikonų kandidatė Kandiss Taylor (Kandis Teilor) pavadino paminklą šėtonišku ir į savo rinkimų programą įtraukė jo sunaikinimą.

„Dievas yra Dievas Pats Sau. Jis gali daryti VISKĄ, ką panorėjęs“, – trečiadienį, kai paminklas buvo susprogdintas, socialinėje žiniasklaidoje parašė K. Taylor.

„Tai apima akmenų su šėtoniškais pamokymais nuvertimą“, – pridūrė ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronislava

Bronislava portretas
Susprogdinimo motyvas neaiškus? 40 metų žmones palyginus ramiai žiūrėjo į šį paminklą. Na, maža kas ką pasako ar parašo. Bet prasidėjus žmonių dusinimui virusais, korupciniais tirpaliukais, galimybių pasais, valstybių konstitucijų laužymais, teisių ir laisvių varžymais savo kailiu pajutome pasaulio elito užmačias mūsų atžvilgiu. Vat ir atsirado kažkas, nusprendęs, kad tos gairės ne mums. Tave naikina, o tu turi nuolankiai pritarti? Tikėkimės, žmonija imsis rimtesnių veiksmų negu kad paminklo susprogdinimas ir pasaulio elitą, nusprendusį, kad mes pasaulyje jau nebereikalingi, pastatys į vietą. Labai keista matyti, kai saujelė turčių dulkina milijardus žemės gyventojų.

newmore

newmore portretas
"Dienai" reikėtų pasismdyti kokį lituanistą kalbai taisyti. Dabar gi nesuprasi, ką nori kas nors pasakyti, pvz., "Stounhendžo vadinamo paminklo", turi būti "Stounhendžo vadinamo paminklu"!

tokia JANKIŲ laikysena , kai

tokia JANKIŲ laikysena , kai portretas
valstybėje padaryta kažkas b l o g o - vadovas nežino , kas padarė, -panašiai elgiasi ir a m e r i k o n a s ADAMKUS-jis prezidentaudamas Lietuvoje"nepastebėjo", kada JAV pastatė k a l ė j i m ą Lietuvoje--niekada netikėjau , jog a m e r i k o n a i, kuria GEROVĘ b ū d a m i "akli"
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių