Quantcast

JAV skiria 10 milijonų atlygį už informaciją apie „DarkSide“ programišių grupuotę

JAV vyriausybė skiria milijoninį atlygį už informaciją apie programišių grupuotę „DarkSide“, gegužę surengusią ataką prieš didžiausią šalies naftos produktų vamzdyną.

Valstybės departamentas Vašingtone pranešė, kad bus sumokėta iki 10 mln. JAV dolerių už informaciją, kuri padės identifikuoti ar susekti tarptautinės programišių grupuotės „DarkSide“ lyderius. Papildomai 5 mln. siūlomi už informaciją, padėsiančią sulaikyti ar nuteisti asmenis, susijusius su grupuotės išpirkos programų (ransomware) atakomis. Tai atakos, kai programišiai įsilaužia į įmonių kompiuterius, juos užšifruoja ir reikalauja didelių sumų už galimybę vėl naudotis sistemomis.

Anot JAV vyriausybės, „DarkSide“ tenka atsakomybė dėl plataus masto kibernetinės atakos prieš didžiausią JAV naftos produktų vamzdyną. Įmonė „Colonial Pipeline“ gegužės pradžioje pranešė tapusi kibernetinės atakos taikiniu. Dėl to kuriam laikui visiškai nutrūko vamzdyno, kuriuo tiekiama apie 45 proc. JAV rytinėje pakrantėje suvartojamo kuro, eksploatacija, kai kuriose šalies dalyse ėmė stigti degalų.

Programišiai tada įsilaužė į operatorės kompiuterių tinklą ir pareikalavo milijoninės išpirkos, kurią įmonė sumokėjo.


Šiame straipsnyje: DarkSideprogramišiaiJAVatlygis

NAUJAUSI KOMENTARAI

cia

cia portretas
ne naftininkai o obambido /artistai/ kovoja/ su protu ?===

Sėkmės

Sėkmės portretas
Mažiau važinės mašinų, kokia čia bėda, patys sau naftininkai deda kilpą ant kaklo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių