Quantcast

JAV siūlo Kinijai pagalbą kovoje su nauju koronavirusu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pranešė, kad Jungtinės Valstijos pasiūlė Kinijai pagalbą kovoje su nauju koronavirusu 2019-nCoV.

„Mes glaudžiai bendradarbiaujame su Kinija dėl šio viruso. Jungtinėse Valstijose užfiksuota labai mažai atvejų, bet mes esame budrūs. Mes pasiūlėme Kinijai ir prezidentui Xi (Jinpingui) bet kokią pagalbą, jei ji reikalinga. Mūsų ekspertai yra nepaprasti!“ – parašė D. Trumpas tviteryje.

Koronaviruso 2019-nCoV sukeltos pneumonijos protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Uhane – dideliame Kinijos prekybos ir pramonės centre, kuriame gyvena daugiau kaip 11 milijonų žmonių.

Dabar Kinijoje patvirtintų susirgimo atvejų skaičius viršijo 2,8 tūkstančio, 81 žmogus jau mirė. Susirgimo naujo tipo pneumonija atvejų užfiksuota beveik visuose šalies regionuose, taip pat Pekine ir Šanchajuje.

Koronavirusas taip pat nustatytas Australijoje, Japonijoje, Jungtinėse Valstijose, Malaizijoje, Nepale, Pietų Korėjoje, Prancūzijoje, Singapūre, Tailande ir Vietname.

Pasaulio sveikatos organizacija pripažino pneumonijos protrūkį nepaprastąja situacija Kinijai, bet tarptautinės nepaprastosios padėties kol kas neskelbia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių