Quantcast

JAV senatoriai ragina pradėti tyrimą dėl Rusijos ir Saudo Arabijos „naftos dempingo“

  • Teksto dydis:

JAV senatorių grupė šalies prekybos sekretorių Wilburą Rosą (Vilburą Rosą) paragino pradėti tyrimą dėl „per didelio“ Rusijos ir Saudo Arabijos „naftos dempingo“.

„Pasaulio naftos rinkoje tvyro chaosas ir tai didele dalimi lėmė veiksmai, kurių neseniai ėmėsi Saudo Arabija ir Rusija, siekdamos užtvindyti rinką precedento neturinčiais naftos kiekiais. Šios manipuliacijos rinka destabilizavo ekonomiką ir gerokai pakenkė JAV energetikos sektoriui“, – rašoma laiške, kuris buvo paskelbtas Senato energetikos ir gamtos išteklių komiteto pirmininkės Lisos Murkowski (Laizos Murkovski) svetainėje.

Senatoriai pažymėjo, jog „pasaulio ekonomika jau kenčia dėl COVID-19 sukeltos pandemijos, o dėl Saudo Arabijos ir Rusijos veiksmų JAV naftos ir dujų gamintojai ir tūkstančiai jų darbuotojų susidūrė su papildomais neregėtais sunkumais“.

Kiek anksčiau respublikonų senatorius Kevinas Crameris (Kevinas Krameris), kuris taip pat pasirašė laišką W. Rossui, JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) paragino uždrausti naftos importą iš Rusijos, Saudo Arabijos ir kitų Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių