Quantcast

JAV rinkimų pareigūnai: „nėra įrodymų“ apie prarastus ar pakeistus balsus

Aukšto rango JAV federaliniai ir valstijų rinkimų pareigūnai ketvirtadienį pareiškė, jog „nėra įrodymų“ apie prarastus ar pakeistus balsus arba sugadintas balsavimo sistemas prezidento rinkimuose.

Rinkimų pareigūnai šį pranešimą paskelbė praėjus kelioms valandoms po to, kai prezidentas Donaldas Trumpas vėl pasiskundė dėl „suklastotų“ rinkimų, savo „Twitter“ paskyroje pasidalijęs jokiais faktais nepagrįstu pranešimu, esą rinkimams skirtos įrangos gamintoja „ištrynė 2,7 mln. balsų“, kurie buvo atiduoti už jį.

Daugumai respublikonų įstatymų leidėjų dar nepripažinus J. Bideno pergalės, Senato mažumos lyderis demokratas Chuckas Schumeris ketvirtadienį apkaltino juos bailumu ir realybės neigimu.

„Užuot stengęsi vėl suvienyti šalį, kad galėtume kovoti su mūsų bendru priešu COVID-19, Kongreso respublikonai skleidžia sąmokslo teorijas, neigia realybę ir nuodija mūsų demokratijos šaltinį“, – sakė jis.

Tuo metu aukšto rango JAV federaliniai ir valstijų rinkimų pareigūnai paskelbė pareiškimą, kuriame atmetė D. Trumpo kaltinimus dėl sukčiavimo. Anot jų, lapkričio 3-iosios rinkimai buvo „saugiausi Amerikos istorijoje“.

Pareiškimą išplatino Rinkimų infrastruktūros vyriausybinė koordinavimo taryba – valstybės ir privataus sektoriaus skėtinė institucija, pavaldi federalinei Kibernetinio saugumo ir infrastruktūros saugumo agentūrai (CISA).

„Nėra įrodymų, kad kuri nors balsavimo sistema ištrynė ar prarado balsų, pakeitė balsų ar buvo kaip nors pažeista“, – sakė pareigūnai.

„Žinome, kad esama daugybės nepagrįstų teiginių ir galimybių skleisti dezinformaciją apie mūsų rinkimų procesą, todėl užtikriname jus, kad visiškai pasitikime mūsų rinkimų saugumu ir [duomenų] vientisumu. Ir jūs turėtumėte“, – rašoma pareiškime.

Pareiškimą pasirašė Nacionalinės valstijų rinkimų direktorių asociacijos ir Nacionalinės valstijų sekretorių asociacijos – už rinkimus valstijų lygiu atsakingų pareigūnų – vadovai, taip pat JAV pagalbos rinkimams komisijos pirmininkas.  

„Absurdiškas cirkas“

Pareiškimas buvo išplatintas praėjus kelioms valandoms po to, kai D. Trumpas tviteryje pasidalijo pranešimu apie esą „ištrintus“ 2,7 mln. balsų ir pridūrė, jog Pensilvanijoje ir kitose valstijose šimtai tūkstančių už jį atiduotų balsų buvo priskirti J. Bidenui.  

Tai buvo naujausi iš virtinės jokiais faktais nepagrįstų kaltinimų, kuriuos D. Trumpas ir respublikonai skelbia siekdami paneigti J. Bideno pergalę.   

Respublikonų įstatymų leidėjai, įskaitant Senato daugumos lyderį Mitchą McConnellą, tvirtai palaiko atkaklų D. Trumpo nenorą pripažinti pralaimėjimo ir remia jo pastangas užginčyti balsavimo rezultatus teismuose. 

Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi ketvirtadienį pareikalavo iš respublikonų nutraukti šį „absurdišką cirką“ ir skirti dėmesį kovai su pandemija. 

„Žmonėms pareiškus savo nuomonę, laimėjo Joe Bidenas, o Kamala Harris bus pirmoji moteris, užimsianti Jungtinių Valstijų viceprezidento postą“, – sakė N. Pelosi.  

Politikos ekspertai mano, kad respublikonai laikosi tokios taktikos siekdami įaudrinti D. Trumpo elektoratą prieš būsimą kovą dėl dviejų senatorių vietų Džordžijoje, nulemsiančią, kuri partija užsitikrins Kongreso aukštųjų rūmų kontrolę.   

Tuo metu 161 buvęs nacionalinio saugumo pareigūnas, tarp kurių yra ir dirbusių su D. Trumpu, savo ruožtu įspėjo, kad dabartinės administracijos delsimas pripažinti J. Bideno pergalę kelia „rimtą grėsmę nacionaliniam saugumui“.   

Savo laiške buvę pareigūnai, įskaitant buvusį Pentagono vadovą Chucką Hagelį ir buvusį D. Trumpo Nacionalinio saugumo tarybos aukšto rango kovos su terorizmu vadovą Javedą Ali, paragino Bendrųjų paslaugų administracijos vadovę Emily Murphy pripažinti J. Bideną išrinktuoju prezidentu.  

Be Bendrųjų paslaugų administracijos sutikimo J. Bidenui nesudaromos sąlygos naudotis finansavimu ir kitais ištekliais, įskaitant prieigą prie  žvalgybinės informacijos, tačiau D. Trumpo paskirta E. Murphy kol kas atsisako duoti tokį leidimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha ....amerikoniska ,,DERMOKRATIJA,,,

cha  cha  cha  ....amerikoniska  ,,DERMOKRATIJA,,, portretas
triumfuoja .... anot Trumpo 2,5 milijonu suklastotu mirusiu sielu balsu , yra amerikoniskos ,,,saugiausios rinkimu sistemos ,,, triumfas .....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių