Quantcast

JAV pareigūnai rekomenduoja laikinai stabdyti skiepijimą „Johnson & Johnson“ vakcina

JAV aukšto rango sveikatos apsaugos pareigūnai rekomendavo sustabdyti skiepijimą „Johnson & Johnson“ vakcina nuo COVID-19, „imantis perteklinių atsargos priemonių“, kol tiriamas ryšys tarp šių skiepų ir retų kraujo krešulių susidarymo, antradienį pranešė vaistų reguliavimo tarnybos.

JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) ir Ligų kontrolės centrai (CDC) vertina „galimai reikšmingus“ pranešimus apie šešis retų kraujo krešulių susidarymo atvejus paskiepytiems pacientams, sakoma JAV Maisto ir vaistų administracijos pranešime.

Visi šie atvejai susiję su moterimis nuo 18 iki 48 metų, o simptomai pasireiškė praėjus 6–14 dienų po vakcinacijos.

„Rekomenduojame sustabdyti skiepijimą, kol bus užbaigtas šis procesas“, – nurodoma jame.

Reguliavimo tarnyba nurodė, kad iki pirmadienio JAV buvo suleista daugiau kaip 6,8 mln. „Johnson & Johnson“ vakcinos dozių. Tai reiškia, kad minėtas retas poveikis buvo nustatytas maždaug vienu iš milijono atvejų.

CDC trečiadienį sušauks patariamojo komiteto posėdį, siekiant „toliau išnagrinėti atvejus ir įvertinti jų galimą reikšmę“, o FDA irgi vykdys savo tyrimą.

FDA pareiškė paraginusi padaryti pauzę, kad sveikatos priežiūros paslaugų teikėjai būtų informuoti ir galėtų suplanuoti tinkamus gydymo planus.

Toks pareiškimas buvo paskelbtas praėjus kelioms dienoms po Europos Sąjungos vaistų reguliavimo tarnybos pranešimo, kad ji taip pat nagrinėja galimus kraujo krešulių atvejus tarp „Johnson & Johnson“ vakcina paskiepytų žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ragas

Ragas portretas
Nieko negalima pasitiketi Viksta bandymai ant zmoniu Kas atsakys uz tas mirtis? Skiepams didelis STOP !!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių