Quantcast

JAV prezidentas J. Bidenas po inauguracijos pirmąkart atvyko į Baltuosius rūmus

Naujasis JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį atvyko į Baltuosius rūmus, paskutiniąją kelio atkarpą nuėjęs pėsčiomis kartu su savo šeimos nariais dėl koronaviruso pandemijos baugiai ištuštėjusiomis Vašingtono gatvėmis.

Laikantis griežtų saugumo priemonių kariuomenės orkestrai ir policijos motociklininkai lydėjo prezidento kortežą Pensilvanijos aveniu iki Baltųjų rūmų.

46-uoju JAV prezidentu tapęs J. Bidenas važiavo prezidentiniu limuzinu, pažymėtu 46-uoju numeriu, apsuptu šešių kaukėtų Slaptosios tarnybos agentų.

Galiausiai  78 metų J. Bidenas ir jo žmona Jill (Džil) išlipo ir nuėjo iki Baltųjų rūmų laiptų.

„Atrodo, tarsi grįžčiau namo“, – J. Bidenas, daug laiko leisdavęs Baltuosiuose rūmuose, kai dirbo viceprezidento poste Baracko Obamos (Barako Obamos) administracijoje, pakeliui sakė televizijai „NBC News“.

Tuojau po Bidenų į Baltuosius rūmus įžengė Kamala Harris (Kamala Haris) – pirmoji JAV viceprezidente tapusi moteris.

Maždaug keturiomis valandomis anksčiau J. Bidenas buvo prisaikdintas JAV Kapitolijuje ir savo inauguracijos kalboje pasisakė už šalies ir jos žmonių vienybę bei dar kartą pažadėjo būti visų amerikiečių prezidentas.

Tuojau po prisaikdinimo J. Bidenas ir K. Harris pirmiausiai aplankė Arlingtono nacionalines kapines pagerbti kritusių JAV karių. Toje ceremonijoje taip pat dalyvavo buvę prezidentai Billas Clintonas (Bilas Klintonas), George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) ir B. Obama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Per LRT

Per LRT portretas
buvo galima pažiūrėti tik pačią inauguracijos pradžią. Toliau buvo neįmanoma žiūrėti per laidos vedėjo ir ministrų bei ministriukų plepalus. Platesniems komentarams apie naujojo prezidento politiką, strategiją, prisiminimams ir perspektyvoms reikėjo skirti atskirą laidą. Ceremonijos vaizdai buvo antrame plane. Mūsų nuomonė - first.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių