Quantcast

JAV prezidentas J. Bidenas pagerbs COVID-19 aukas

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) tylos minute pagerbs 500 tūkst. šalyje mirusių žmonių, kuriems buvo nustatyta koronavirusinė infekcija, per ceremoniją Baltuosiuose rūmuose.

Prognozuojama, kad Jungtinės Valstijos niūrią COVID-19 pandemijos aukų ribą pasieks pirmadienį, praėjus kiek daugiau nei metams po šalyje patvirtinto pirmojo mirties nuo naujojo koronaviruso infekcijos atvejo.

Johno Hopkinso (Džono Hopkinso) universiteto duomenimis, sekmadienį 23 val. vietos (pirmadienį 6 val. Lietuvos) laiku Jungtinėse Valstijose patvirtintų COVID-19 aukų skaičius buvo 498 879 žmonės.

Baltieji rūmai nurodė, kad pirmadienį vakare J. Bidenas pasakys kalbą, kad pagerbtų netekusius gyvybių. Ceremonijoje taip pat dalyvaus pirmoji šalies ponia Jill Biden (Džil Baiden) ir viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) su savo vyru Dougu Emhoffu (Dagu Emhofu).

J. Bidenas ne kartą pabrėžė, kad svarbu pripažinti, kiek gyvybių šalis neteko dėl koronaviruso pandemijos. Pirmasis renginys Vašingtone po jo inauguracijos praeitą mėnesį buvo COVID-19 aukų pagerbimo ceremonijos, per kurią naujasis prezidentas pasakė kalbą.

Vis dėlto labiausiai pandemijos paveiktoje valstybėje įžvelgiama vilties ženklų, kadangi jau milijonai gyventojų yra paskiepyti, o didelis sergamumo pliūpsnis, stebėtas žiemą, dabar atrodo jau mažėjantis.

J. Bidenas praeitą mėnesį perspėjo, kad bendras pandemijos aukų skaičius gali būti „smarkiai didesnis“ nei 600 tūkstančių.

„Tai siaubinga. Tai – istorija. Nesame matę, kas būtų bent arti to jau daugiau kaip šimtą metų, nuo 1918-ųjų gripo pandemijos“, – televizijai NBC sakė J. Bideno vyriausiasis medicinos patarėjas Anthony Fauci (Entonis Faučis).

Pasaulyje bendras COVID-19 aukų skaičius artėja prie 2,5 milijono. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

turbut

turbut portretas
/gerbs/ tik juckius buciuodamas jems i pasturgali politklounas;;;;;;

KAS DAUGIAU BELIEKA...

KAS DAUGIAU BELIEKA... portretas
Pasaulio teroristams ateina paskutinioji. Tai parodė Prezidento rinkimai, "kova" su pandemija ir dabartinė Amerikos "kova" su gamtos stichija...Visur spragos, kurių taip lengvai neužlopysi...Tai pasekmė 50 metų terorizmo visame pasaulyje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių