Quantcast

JAV prekybos sekretorius: penktadienį bus tęsiamos JAV ir Kinijos prekybos derybos

JAV ir Kinijos prekybos derybos penktadienį bus pratęstos telefono skambučiu. Abi pusės vis dar siekia susiderėti dėl tarpinio prekybos sandorio sąlygų, sakė JAV prekybos sekretorius Wilburas Rossas, pridurdamas, kad derybose pasiekta pažangos, rašo „Reuters“.

W. Rossas interviu „Fox Business Network“ teigė, kad yra didelė tikimybė, jog Jungtinėms Valstijoms ir Kinijai pavyks galutinai susiderėti dėl pirmojo sandorio etapo sąlygų.

Tačiau jis pridūrė, kad lieka neaišku, kada tarpinis sandoris bus užbaigtas, kadangi buvo atšauktas Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono ekonominio bendradarbiavimo (APEC) viršūnių susitikimas, kuriame sandoris turėjo būti pasirašytas, o kitą mėnesį vis dar turi įsigalioti nauji muitai Kinijos prekėms.

„Deramės dėl paskutinių detalių“, – sakė W. Rossas.

Gruodžio 15 dieną vis dar turi įsigalioti JAV muitai, taikomi Kinijos prekėms. Paklaustas, ar sandoris bus užbaigtas iki šios datos, prekybos sekretorius neturėjo atsakymo.

„Galbūt mums vėl teks nusivilti, tačiau jei taip bus, šalies prezidentas yra aiškiai pasakęs, kad jis bus laimingas gyvendamas tokioje situacijoje, kurioje muitai bus įvesti“, – sakė jis, pridurdamas, kad prezidentas Donaldas Trumpas nėra paskelbęs jokios informacijos apie galimą šių naujų muitų atšaukimą.

„Nuo dabar iki (gruodžio) 15 dienos dar turime daug laiko“, – kalbėjo W. Rossas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir kiek už tok 'derybų'į skambutė kiniečiai JAV pareigūnams sumoka?.. :s
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių