Quantcast

JAV pažadėjo Brazilijai milijardą dolerių, jei ši atsisakys „Huawei“

JAV vyriausybė pažadėjo Brazilijai milijardo dolerių (843 mln. eurų) vertės prekybos lengvatų, jei šalis, plėsdama savo telekomunikacijų tinklus, atsisakys Kinijos bendrovės „Huawei“ paslaugų.

Lankydamasis Brazilijoje, JAV prezidento Donaldo Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Robertas O‘Brienas antradienį sakė, kad planuojami kreditai, garantijos ir draudimas prekėms ir paslaugoms, kurias Brazilija pirks JAV – „ypač telekomunikacijų sektoriuje“.

R. O‘Brienas ir Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras pasirašė atitinkamą susitarimą. Brazilijos prezidentas pareiškė viltį, kad D. Trumpas bus perrinktas prezidentu lapkritį vyksiančiuose rinkimuose.

Brazilija - didžiausia Lotynų Amerikos ekonomika - kitais metais pradės 5G licencijų aukcioną. Kinija yra svarbiausia Brazilijos prekybos partnerė, o „Huawei“ – lyderiaujanti 5G technologijų srityje. Tačiau ypač JAV kaltina „Huawei“ per dideliu artumu Kinijos žinyboms ir jau eliminavo koncerną iš 5G mobiliojo ryšio tinklų plėtros.


Šiame straipsnyje: JAVBrazilijaHuawei5G

NAUJAUSI KOMENTARAI

na ,o jei ir su rusais

na ,o  jei ir  su  rusais   portretas
atsisakys bendradarbiavimo ....duos dar du milijardus ... tik popieriaus doleriams spausdint atsivez is rusijos , yjungs stampovke ir pirmyn dolcais sikt...pirkit popieriu brazilai uz du milijardus lauzams ykurt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių