Quantcast

JAV patvirtino, kad neturi jokio noro įsitraukti į karą su Iranu

JAV nesiekia karo su Iranu, patvirtino JAV gynybos sekretoriaus pareigas einantis Patrickas Shanahanas ir pridūrė, kad JAV karinis kontingentas Artimuosiuose Rytuose buvo stiprinamas atgrasymo tikslais.

„Mes neketiname įsitraukti į karą“, – antradienį sakė P. Shanahanas.

P. Shanahanas pridūrė, kad JAV pastaruoju metu savo veiksmais sustabdė išpuolius prieš amerikiečius.

Pastarosiomis savaitėmis JAV pasiuntė į Artimuosius Rytus karo laivus ir bombonešius, tvirtindamos apie Irano keliamą grėsmę. Šiuos veiksmus griežtai kritikavo Iranas ir dar labiau išaugo įtampa regione.

Irano kaimynas Irakas paskelbė, kad pasiųs delegacijas į JAV ir Iraną, siekiant sumažinti įtampą tarp JAV ir Irano. Irako premjeras Adelis Abdelis-Mahdis teigė trečiadienį apsilankysiąs Kuveite aptarti įvairius klausimus, tarp kurių ir išaugusi įtampa regione.

„JAV ir Irano pareigūnai patikino mus, kad jie nenori įsitraukti į karą„ – sakė Irako premjeras.

Įtampa tarp abiejų šalių pradėjo dar labiau augti, kai Teheranas paskelbė, kad nebesilaikys kai kurių įsipareigojimų pagal 2015 metais pasiektą daugiašalį branduolinį susitarimą, iš kurio JAV pasitraukė pernai. Iranas pagrasino atnaujinti prisodrinto urano gamybą.

JAV pernai pasitraukė iš branduolinio susitarimo, nes susitarimas neva turi daug trūkumų. Iš susitarimo pasitraukusios JAV atnaujino Iranui sankcijas. D. Trumpas kaltina Iraną, kad šis siekia branduolinių ginklų, destabilizuoja Artimųjų Rytų ir Persijos įlankos regionus bei skatina terorizmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>kažkur-

>kažkur- portretas
Durnas tu? Užtektų 50 B-52 ir 5000 F 16, kad Irano ilgai nesimatytų, todėl ir nenori, nes labai daug civiliu žūtų. Kam siais laikais žmones tūkstančiais aukoti? asile?

kažkur

kažkur portretas
skelbė, kad į Kuveito karą JAV buvo atvežę 500 tūkst. karių, tai kiek jiems tada reiktų Irane, kad ir NATO šalys, nelabai ir norės veltis į jankių abejotinas avantiūras

...

... portretas
Chm: "P. Shanahanas pridūrė, kad JAV pastaruoju metu savo veiksmais sustabdė išpuolius prieš amerikiečius" - įdomu kas ką sustabdė, ar tiesiog Pasaulis neleido jankiams naują 'Vietnamą' uždegt.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių