Quantcast

JAV pasmerkė Rusijos dezinformaciją apie vakcinas nuo koronaviruso

Jungtinės Valstijos pirmadienį pasmerkė „Rusijos dezinformacijos kampaniją“ prieš JAV gamybos vakcinas nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19, anot Vašingtono, sukeliančią pavojų žmonių gyvybėms.

Pasaulinės veiklos centras (Global Engagement Center, GEC) – Valstybės departamento padalinys, be kita ko, stebintis užsienio propagandos pastangas – nurodė, kad Rusijos žvalgyba yra susijusi su šioje kampanijoje dalyvaujančiomis keturiomis interneto platformomis.

Per šias platformas platinama „dezinformacija apie dvi vakcinas, dabar patvirtintas FDA (JAV Maisto ir vaistų administracijos) šioje šalyje“, – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as (Nedas Praisas).

Labai aišku, kad Rusija imasi savo senų triukų ir tai darydama potencialiai sukelia pavojų žmonėms, skleisdama dezinformaciją apie vakcinas, kurio, kaip žinome, kiekvieną dieną gelbsti gyvybes.

„Labai aišku, kad Rusija imasi savo senų triukų ir tai darydama potencialiai sukelia pavojų žmonėms, skleisdama dezinformaciją apie vakcinas, kurio, kaip žinome, kiekvieną dieną gelbsti gyvybes“, – pridūrė N. Price'as.

Dienraštis „The Wall Street Journal“ pirmasis pranešė apie GEC išvadas, kad minėtuose tinklalapiuose skelbiamu turiniu perdedama JAV bendrovės „Pfizer“ gaminamos vakcinos pašalinio poveikio rizika, akivaizdžiai siekiant propaguoti Rusijoje sukurto preparato „Sputnik V“ vartojimą.

Pernai pateiktame vertinime, kurį gavo naujienų agentūra AFP, GEC nurodė, kad per tūkstančius socialinių tinklų paskyrų buvo vykdoma koordinuota kampanija, kuria siekta iškreipti faktus apie COVID-19 pandemiją, įskaitant skleidžiamus kaltinimus, kad Jungtinės Valstijos yra prisidėjusios prie šios ligos išplitimo.

Centras taip pat nustatė, kad Kinija kurį laiką irgi užsiėmė panašia veikla, bet galiausiai nusprendė, kad veiksmingiau bus stengtis atkreipti dėmesį į paties Pekino pastangas įveikti koronavirusą.

JAV žvalgyba jau seniai įtaria Rusiją dezinformacijos kampanijomis sveikatos apsaugos srityje, įskaitant praeito amžiaus 9-ame dešimtmetyje paskleistą mitą, kad jog JAV mokslininkai sukūrė žmogaus imunodeficito virusą (ŽIV), sukeliantį AIDS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda represiniam režimui

Gėda represiniam režimui portretas
Tai JAV represinis režimas visada skleidžia melą ir buką dezinformaciją. Jie kitus šmeižia, juodina ir jei gali žudo siekdami sau naudos.

4

4 portretas
Turiu pažįstamų ir giminės gyvenančius uzsenyje kurie pasiskiepejo Pfizer, visi gyvi, bet pernešė ta skiepa labai sunkiai, tarp jų yra ir gydytojai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių