Quantcast

JAV paskelbė sankcijų kinų pareigūnams dėl žmogaus teisių pažeidimų Tibete

Jungtinės Valstijos penktadienį įvedė sankcijas dviem aukšto rango Kinijos pareigūnams dėl „rimtų žmogaus teisių pažeidimų“ Tibete, įskaitant įtariamus kalinių kankinimus, žudymus ir priverstinę sterilizaciją.

Jungtinės Valstijos užblokavo bet kokį JAV esantį tų asmenų turtą ir nustatė baudžiamąją atsakomybę už sandorius su Wu Yingjie (U Ingdzie), kuris nuo 2016 iki 2021 metų buvo Komunistų partijos Tibeto skyriaus vadovas — aukščiausias regiono pareigūnas, ir Zhang Hongbo (Džang Hongbo), Kinijos policijos vadovu Himalajų regione nuo 2018 metų, kuris, kaip manoma, vis dar dirba šiose pareigose.

Sankcijos paskelbtos nepaisant to, kad įtampa tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos santykinai sumažėjo po to, kai praėjusį mėnesį Balyje susitikę prezidentai Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir Xi Jinpingas (Si Dznipingas) susitarė stiprinti dialogą.

Wu [Yingjie] kadencijos metu taip pat buvo tokių pažeidimų kaip prievartinė sterilizacija, priverstiniai abortai, religinių ir politinių laisvių suvaržymai ir kalinių kankinimai.

Wu Yingjie vadovavo „stabilumo“ politikai Tibete, kuri apėmė „rimtus žmogaus teisių pažeidimus, įskaitant neteismines egzekucijas, fizinį smurtą, savavališkus areštus ir masinius sulaikymus“, teigiama Iždo departamento pareiškime.

„Wu [Yingjie] kadencijos metu taip pat buvo tokių pažeidimų kaip prievartinė sterilizacija, priverstiniai abortai, religinių ir politinių laisvių suvaržymai ir kalinių kankinimai“, – nurodoma jame.

Per daugelį šimtmečių Tibete mainėsi nepriklausomybės ir kinų valdymo laikotarpiai. Pekinas teigia 1951 metais „taikiai išvadavęs“ šį kalnuotą regioną, kur pradėjo vystyti pasenusią infrastruktūrą bei švietimo sistemas.

Tačiau daugelis tibetiečių išeivių kaltina centrinę vyriausybę religinėmis represijomis ir jų kultūros ardymu.

Tibeto budistų dvasinis lyderis tremtyje Dalai Lama ir jo sekėjai Dharamšaloje Indijos Himalajuose gyvena nuo 1959 metų, kai pabėgo iš Tibeto po nesėkmingo tibetiečių sukilimo prieš Kinijos valdymą.

Kinija nepripažįsta tibetiečių vyriausybės tremtyje ir jokiame dialoge su Dalai Lamos atstovais nedalyvavo nuo 2010 metų.

Pastaraisiais metais tarptautinės bendruomenės dėmesio centre vis dažniau atsiduria į šiaurę nuo Tibeto esantis Sindziangas, kur, Jungtinių Valstijų teigimu, Kinija vykdo genocido politiką prieš uigūrus ir kitus daugiausia musulmonus, tiurkiškai kalbančius žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MAGNOLIJA senai agituoja NATO

  MAGNOLIJA senai agituoja NATO portretas
SMOGTI rusijai.-- Ko gero, karo kurstytoja , įsirengė gerą BUNKERĮ po namu.-- JUODO diržo savininkė ž i n o , norint nugalėti -būtina smogti pirmam, tačiau nesuvokia , jog tai reikia daryti ne LIEŽUVIU, o sugebėti praktiškai.

JANKIAI užstrugę sankcijose,

JANKIAI  užstrugę sankcijose, portretas
visiškai p a m i r š o amerikiečių gyvenimo VIDINIAS bėdas -- jie atsibus , kai bus v ė l u jas spręsti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių