Quantcast

JAV paskelbė sankcijų Čečėnijos lyderiui, jemeniečiams ir haitiečiams

Jungtinės Valstijos, minėdamos Tarptautinę žmogaus teisių dieną, ketvirtadienį išplėtė Čečėnijos lyderiui Ramzanui Kadyrovui taikomas sankcijas ir įtraukė į „juodąjį“ sąrašą kai kuriuos haitiečius, jemeniečius bei kitus asmenis.

JAV Iždo departamentas sustiprino savo pastangas nubausti už žmogaus teisių pažeidimus R. Kadyrovą, kuris kartu su savo šeimos nariais buvo įtrauktas į sankcijų sąrašą 2017-ųjų gruodį ir šių metų liepą.

Imdamasis naujų baudžiamųjų priemonių pagal JAV Pasaulinį Magnitskio įstatymą, Departamentas nurodė, kad R. Kadyrovas vadovauja „kadyrovcams“ – organizacijai, Vašingtono teigimu, šiurkščiai pažeidžiančiai žmogaus teises.

„Kadyrovas ir jo vadovaujamos pajėgos, dažniausiai vadinamos „kadyrovcais“, prisidėjo prie Rusijos prezidentui Vladimiro Putinui oponavusio politiko Boriso Nemcovo nužudymo ir kitų rimtų žmogaus teisių pažeidimų“, – nurodoma dokumente.

Departamentas išplėtė sankcijas, kuriomis įšaldomas JAV įstatymais reglamentuojamas turtas ir siekiama izoliuoti subjektą nuo pasaulinės finansų ir prekybos sistemos: dabar šios priemonės bus taikomos ir R. Kadyrovo tinklui priklausantiems šešioms Rusijos bendrovėms bei penkiems asmenims.

Į JAV „juodąjį“ sąrašą taip pat buvo įtraukti penki Jemeno husių sukilėlių saugumo pareigūnai, įskaitant Sanos kriminalinių tyrimų departamento direktorių Sultaną Zabiną.

„Šalies įvairios husių kontroliuojamos saugumo ir žvalgybos agentūros yra įvykdžiusios rimtų žmogaus teisių pažeidimų, taikydamos plačiai paplitusią savo piliečių savavališko sulaikymo ir kankinimo praktiką“, – pažymėjo Iždo departamentas.

Be to, sankcijos buvo paskelbtos trims haitiečiams – vienam gaujos vadeivai ir dviem vyriausybės pareigūnams, kaltinamiems 2018 metų lapkritį surengus ataką Port o Prenso lūšnyne, pareikalavusią 71 gyvybės.

„Minėdamos Tarptautinę žmogaus teisių dieną, JAV reiškia palaikymą nekaltiems civiliams gyventojams visame pasaulyje, patyrusiems smurtą ir engimą“, – pareiškime cituojamas iždo sekretoriaus pavaduotojas Justinas Muzinichius (Džastinas Muziničius).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo nu jo

Nu jo nu jo portretas
Čia tie patys kurie nepripažysta tarptautinio teismo. Jie aplamai daro taip kad visas pasaulys butu ju teismu jurisdikcijoje:) Mes ne vergai vergai ne mes:)

Anonimas

Anonimas portretas
Kam dedate tun barzdotu pabaisu nuotraukas?

Anonimas

Anonimas portretas
Nėra pasaulyje didesnio blogio, kaip amerikiečiai. Kur tik jie įžengė- ten karas ir kraujas, jei kur nepajėgia įeiti- kariauja ekonominį karą... Blogio imperija....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių