Quantcast

JAV paskelbė sankcijas Rusijos laivui „Fortuna“ ir jo savininkei

JAV antradienį paskelbė sankcijas „Nord Stream 2“ dujotiekio tiesimą atnaujinusiam Rusijos laivui „Fortuna“ ir jo savininkei – bendrovei KVT-RUS, pranešė amerikiečių Iždo departamentas.

Iždo departamento Užsienio aktyvų kontrolės tarnyba (OFAC) nurodė, kad KVT-RUS bus taikomas eksporto, bankų ir valiutos operacijų draudimas, JAV jurisdikcijoje esančių aktyvų ir turto įšaldymas.

10 mlrd. eurų vertės dujotiekio statybos ties 94 proc. jo įgyvendinimo 2019-ųjų pabaigoje įšalo beveik metams dėl JAV sankcijų, kurias tuomet patvirtino JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

Be Jungtinių Valstijų, dujotiekiui įnirtingai priešinasi tokios Europos valstybės kaip Lenkija, Ukraina, Lietuva ir kitos dvi Baltijos šalys, nuogąstaudamos, kad žemynas gali tapti labiau priklausomas nuo rusiškų dujų tiekimo ir kad Maskva gali juo panaudoti kaip politinio poveikio priemonę.

Praėjusį mėnesį „Fortuna“ patiesė 2,6 kilometro ilgio „Nord Stream 2“ atkarpą Vokietijos išskirtinėje ekonominėje zonoje.

Rusija buvo priversta gerokai modernizuotus turimus laivus „Nord Stream 2“ užbaigimui po to, kai Šveicarijos rangovė 2019-ųjų pabaigoje nutraukė darbus dėl JAV sankcijų grėsmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vai

Vai portretas
Gaila Kirkorova uzdrausta 5 metams

2jo

2jo portretas
Nebuostik tu aniem pautu manjake

Jo

Jo portretas
JAV savo vietoje,o smirdantys vatinukai į Lietuvą atsikraustė
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių