Quantcast

JAV paskelbė apie naują 400 mln. dolerių paramą Ukrainos saugumui

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė apie naują 400 mln. dolerių (375,58 mln. eurų) saugumo pagalbos Ukrainai paketą, kuriame numatyta įvairių rūšių amunicija Kyjivo pajėgoms.

„Šis karinės pagalbos paketas apima daugiau šaudmenų JAV suteiktoms HIMARS ir haubicoms, kurias Ukraina taip veiksmingai naudoja savo gynybai“, – sakoma JAV valstybės departamento pareiškime, kuriame turima omenyje tiksliųjų raketų sistemos ir artilerijos pabūklai.

Į paketą taip pat įtraukta amunicija pėstininkų kovos mašinoms „Bradley“, taip pat šarvuočių paleidžiami tiltai, skirti naudoti kertant upes ir kitas vandens kliūtis.

JAV yra tarptautinės paramos Ukrainai iniciatorė, greitai subūrusi tarptautinę koaliciją Kyjivui paremti po Rusijos invazijos 2022 metų vasarį ir koordinavusi dešimčių šalių pagalbą.

Kyjivas reikalauja kai kurių dalykų, kurių jo tarptautiniai rėmėjai nenorėjo suteikti, įskaitant oro gynybos sistemas „Patriot“ ir pažangius sunkiuosius tankus, kurie galiausiai buvo pažadėti, ir kitų, pavyzdžiui, vakarietiškų naikintuvų, kurie iki šiol nebuvo suteikti.

Ukrainos rėmėjai moko šalies karius naudotis naujais tiekiamais ginklais, o JAV pajėgos sausio mėnesį pradėjo programą, skirtą didesnio masto manevrams.


Šiame straipsnyje: JAVparamakaras UkrainojeUkrainos saugumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių