Quantcast

JAV paskelbė apie 3 mlrd. JAV dolerių karinę pagalbą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė apie 3 mlrd. JAV dolerių (2,8 mlrd. eurų) vertės karinę pagalbą Ukrainai, kurią Baltieji rūmai pavadino iki šiol didžiausiu pagalbos Kyjivui paketu.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan Pjer) pareiškė, kad į šį karinės pagalbos paketą turėtų būti įtraukta pėstininkų kovos mašinų „Bradley“, ratinių šarvuotų mašinų ir kitų šarvuotųjų transporterių bei savaeigių haubicų.

Išsamesnę informaciją apie paramą, anot jos, vėliau pateiks Pentagonas.

Vašingtonas ir Berlynas dieną anksčiau paskelbė, kad perduos Ukrainai šarvuotų transporto priemonių – „Bradley“ šarvuočių iš Jungtinių Valstijų ir „Marder“ mašinų iš Vokietijos. Tačiau kiek bus perduota šarvuočių, tuomet nebuvo nurodyta.

Šarvuočiai „Bradley“, kurie paprastai būna ginkluoti 25 mm automatine patranka, 7,62 mm kulkosvaidžiu ir prieštankinėmis raketomis, dar labiau sustiprins Ukrainos kariuomenės pajėgumus.

Nors siunčiamos šarvuotosios transporto priemonės nėra tankai, „Bradley“ suteikia „tokią ugnies galią ir apsišarvavimą, kurie suteiks pranašumų mūšio lauke“, ketvirtadienį sakė Pentagono atstovas brigados generolas Patas Ryderis (Petas Raideris).

„Tai ne tankas, bet tai tankų žudikas, – pareiškė jis žurnalistams. – Esame įsitikinę, kad tai padės jiems mūšio lauke.“


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekarinė pagalba UkrainaiJAVPatas Ryderis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių