Quantcast

JAV pareigūnai: Vašingtonas Ukrainai skirs dar 275 mln. dolerių vertės karinės pagalbos

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos penktadienį turėtų paskelbti apie papildomą 275 mln. dolerių (253,36 mln. eurų) vertės karinę pagalbą Ukrainai, teigė du JAV pareigūnai.

Tai bus ketvirtoji karinės pagalbos Ukrainai dalis po to, kai praėjusio mėnesio pabaigoje Kongresas priėmė ilgai atidėliotą užsienio pagalbos įstatymą, o prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija pažadėjo užtikrinti nuolatinį ginklų tiekimą ir kuo greičiau pristatyti juos į fronto linijas.

Anot dviejų JAV pareigūnų, naują paketą sudaro JAV raketų paleidimo įrenginiai HIMARS, taip pat labai reikalingi 155 mm ir 105 mm kalibro artilerijos sviediniai.

Be to, į paketą įtrauktos prieštankinės raketų sistemos „Javelin“ ir AT-4, prieštankinės minos, taktinės transporto priemonės, šaulių ginklai ir šiems ginklams skirti šaudmenys, sakė vienas iš pareigūnų.

Abu pareigūnai kalbėjo laikydamiesi anonimiškumo sąlygos, kad galėtų pateikti detalių apie pagalbos paketą prieš viešą jo paskelbimą.

Apie tai pranešta po pirmadienį įvykusio maždaug 50 gynybos lyderių iš Europos ir kitų šalių susitikimo. Per šiuos kas mėnesį rengiamus susitikimus koordinuojamos pastangos dėl didesnės karinės pagalbos Ukrainai.

Pirmadienio susitikime JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) sakė, kad Ukraina išgyvena „iššūkio akimirką“ dėl naujo Rusijos puolimo prieš antrą pagal dydį Ukrainos miestą Charkivą. Jis pažadėjo, kad ginklai bus gabenami „savaitė po savaitės“.

Rusija siekia pasinaudoti tuo, kad karo nualinta Ukraina, kuriai trūksta personalo ir ginklų, dar laukia didesnės JAV pagalbos, kurios teikimas Kongrese vilkintas ilgus mėnesius. Ukrainos pajėgos vietomis buvo nustumtos atgal, be to, Rusija smogė jos elektros tinklams ir civiliniams rajonams.

Prezidentui J. Bidenui prieš mėnesį pasirašius 95 mlrd. dolerių (87,53 mlrd. eurų) užsienio pagalbos paketą, į kurį įtraukta apie 61 mlrd. dolerių (56,2 mlrd. eurų) Ukrainai, JAV pradėjo siųsti beveik 1,7 mlrd. dolerių (1,57 mlrd. eurų) vertės ginklų, išimtų iš Pentagono atsargų.

Vašingtonas taip pat paskelbė apie 6 mlrd. dolerių (5,53 mlrd. eurų) finansavimą pagal Ukrainos saugumo paramos iniciatyvą. Iš šios sumos apmokamos ilgesnės trukmės sutartys su gynybos pramone, o tai reiškia, kad ginklų gali tekti laukti daug mėnesių ar metų.

Nuo 2022 metų vasario, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, JAV iš viso jau suteikė beveik 51 mlrd. dolerių (46,99 mlrd. eurų) vertės karinę pagalbą Kyjivui.


Šiame straipsnyje: Vašingtonaspagalba Ukrainaikaras Ukrainojefinansinė paramakarinė pagalba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha Cha Cha, Debilas Tu, Debilai tavo Tevai

Cha Cha Cha, Debilas Tu, Debilai tavo Tevai portretas
...

Cha cha cha

Cha cha cha   portretas
Putino zzzasrancai deda į kelnes nuo pasenusios amerikonų ginkluotės, tai kas bus kai amerikonai pradės tiekti ukrainiečiams naujo tipo ginkluotę?

Tuzikas

Tuzikas portretas
Panašu jie doleriais šaudo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių